Top 7 UI frissítés az IntelliJ IDEA-ban 2023-ban

Új fezelőfelület

A legfontosabb fejlesztés valószínűleg az új, letisztult és modern felhasználói felület bevezetése volt. Az új felhasználói felületet úgy tervezték, hogy a fejlesztők jobban tudjanak a kódra koncentrálni, és gyorsabban hozzáférjenek az alapvető eszközökhöz.

Idén az IntelliJ IDEA felhasználói felülete számos izgalmas fejlesztést kapott, köztük egy kompakt módot, egy megújult Run widgetet, egy friss Dark témát, a fő eszköztár személyre szabásának lehetőségét egy kontextusmenü segítségével, és még sok mást.

További részletek ebben az angol nyelvű blogbejegyzésben.

Színkódolt szerkesztő tabok

Sokkal egyszerűbbé vált a különböző fájltípusok közötti navigálás a szerkesztőben. Mostanra a szerkesztő lapjai alapértelmezett színkódolt kiemeléssel rendelkeznek. Ez megfelel a Project eszközablakban megjelenő megjelenésüknek, így sokkal könnyebbé válik a különböző fájlok közötti váltás, amikor egy zsúfolt képernyőn dolgozunk. Mindez azzal a plusszal jár, hogy élénkebb és rendezettebb szerkesztési élményt nyújt!

Színes projekt fejlécek

A színes fejléceket köszönhetően sokkal könnyebb váltani a megnyitott projektek között. Minden projektnek saját egyedi színe és ikonja lehet, így mindig tudni fogja, hogy melyik projekten dolgozik.

Run to Cursor opció a hibajavítóban

Ha térdig gázol a hibakeresésben, a Run to Cursor beillesztési lehetőség sokban megkönnyítheti a munkáját. Ha a programja felfüggesztésre került, csak menjen a célsor fölé, kattintson a Run to Cursor felugró ablakra. Ezt a funkciót a macOS-en a ⌥F9, Windowson az Alt+F9 billentyűkombinációval is aktiválhatja, miután a kurzort a kívánt sorra pozícionálta.

Teljesítményre vonatkozó tippek a szerkesztőben

2023-ban az IntelliJ Profiler felhasználói felületére be lettek vezetve a szerkesztőbe helyezett tippek. Ez egy nagyon hasznos funkció  a kód teljesítményének megértéséhez.
Ezzel a funkcióval az IntelliJ Profiler adatai mostantól közvetlenül a szerkesztőben jelennek meg. A végrehajtási idő és a memóriafelhasználási adatokat közvetlenül a vonatkozó kódsorok mellett láthatjuk.

Lebegő eszköztár

Az új lebegő eszköztár, amely közvetlenül a kód mellett jelenik meg, tele van olyan gyorsszerkesztési műveletekkel, mint a Extract, a Surround, az Reformat és a Comment.

Ha ezt az eszköztárat a saját ízlése szerint szeretné finomhangolni, csak kattintson a menüre (a három egymás melletti pontra) a személyre szabáshoz. És ha úgy érzi, hogy útban van, ne aggódjon – egyszerűen elrejtheti, vagy ugyanebben a menüben a Ne jelenítse meg az eszköztárat, vagy a Beállítások/Beállítások| Speciális beállítások | Szerkesztő menüpontban a Kódszerkesztés lebegő eszköztára elrejtése négyzetet választva.

Fő eszköztár testreszabhatóságának továbbfejlesztése

Az új felhasználói felület fő eszköztárának testreszabása sokkal egyszerűbbé és szórakoztatóbbá vált 2023-ban. Mostantól egyszerűen a legördülő menü segítségével gyorsan kiválaszthatja és hozzáadhatja a szükséges eszközöket. Csak kattintson jobb gombbal bármelyik widgetre, válassza a Hozzáadás a fő eszköztárhoz lehetőséget.

Kedvezményes JetBrains szoftver vásárlás

JetBrains szoftvert vásárolna? Ahelyett, hogy a gyártótól venné meg teljes áron, forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains magyarországi partneréhez és szerezze be nálunk JetBrains szoftverét kedvezményesebb áron.

További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a +36 (1) 206 2147 telefonszámon.

Irány a webshop

Megosztom ezt a bejegyzést

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

További friss hírek, akciók

Kövessen minket

Facebook és LinkedIn oldalainkon további érdekes hírekről és akciókról is értesülhet!
Share on facebook
Share on linkedin
Kategóriák