jetbrains rider

A JetBrains Rider egy új keresztplatform .NET IDE, melynek alapja az IntelliJ IDEA platform és a ReSharper .NET Visual Studio Extension. Egy rendkívül hatékony IDE ASP.NET, .NET, .NET Core, Xamarin és Unity alkalmazások fejlesztésere Windows, Mac OS és Linux operációs rendszereken.

rövid ismertető

A JetBrains Rider egy az IntelliJ platformon és a ReSharperen alapuló keresztplatform .NET IDE, amely a legtöbb .NET projekt típus támogatására alkalmas beleértve a Mono alapú projektek is. A támogatásnak köszönhetően az alkalmazások széles körét programozhatja le, beleértve .NET asztali alkalmazásokat, szolgáltatásokat és könyvtárakat, Unity játékokat, Xamarin appokat, ASP.NET és ASP.NET Core webes alkalmazásokat.

A Rider több mint 2200 a ReSharperből átvett ekódvizsgálati eszközzel, több száz művelettel és refactoring-al rendelkezik, amiket az IntelliJ platformból átvett IDE funkciók egészítenek ki. A gazdag funkcionalitás ellenére, a Rider gyors és reszponzív.

Az egyszerre több runtime környezet futtatásán és hibakeresésén túl maga a Rider is több platformon is fut: Windowson, macOS-en és Linuxon.

legfőbb jellemzők

Kódellenőrzés – A Rider több mint 2200 kódellenőrzéssel és automatizált gyorsjavításokkal büszkélkedhet az észlelt problémák egyedi vagy kötegelt megoldására. Az egész megoldásra kiterjedő hibaelemzés figyeli a kódproblémákat, és értesíti Önt, ha valami elromlik, még az éppen nem megnyitott fájlokban is.

Kódszerkesztés – A Rider gazdag szerkesztője különféle kódkiegészítésekkel, sablonokkal, és direktívák importálásával segíti a fejlesztők hatékonyabb munkáját. Ezen felül gyorstippek és hasábközi ikonok is segítik a navigációt és a műveletek végrehajtását.

Refactoring – A ReSharper több mint 60 refactoring-ja a Riderben is elérhető, ugyanúgy ahogy a több mint 450 kontextus akció is. Átnevezés, metódusok kiemelése, interfészek és osztályok, típusok mozgatása és másolása, alternatív szintaxisok, és sok minden más.

Unit tesztelés – A Rider segít a NUnit, xUnit.net vagy MSTest alapú egységtesztek futtatásában és hibakeresésében. Böngészheti a teszteket, különböző módokon csoportosíthatja vagy egyedi munkamenetekre bonthatja őket, és összevetheti őket a forráskód megfelelő részével.

Hibakereső és egyéb eszközök – A Rider tartalmaz egy olyan hibakeresőt, amely a .NET Framework, Mono és .NET Core alkalmazásokon működik, lehetővé téve a kód lépésről lépésre történő ellenőrzését és kiértékelését. Ezen felül olyan eszközök is a rendelkezésünkre állnak, mint a stack trace intéző, a NuGet böngésző, valamint a VCS és az adatbázisok támogatása.

Adatbázisok és SQL – Dolgozzon SQL-lel vagy adatbázisokkal anélkül, hogy kilépne magából a Riderből. Csatlakozzon adatbázisokhoz, szerkessze a sémákat és táblaadatokat, futtasson lekérdezéseket, és elemezze a sémákat UML diagramokkal.

Navigáció és keresés – Bármilyen osztályt, funkciót vagy szimbólumot gyorsan megtalálhatunk a kódon belül, és a keresés során csak a releváns találatok jelennek meg. Rákereshetünk bármelyik szimbólum használatára, vagy odanavigálhatunk a szimbólumokhoz, a kiterjesztés metódusokhoz és megvalósításokhoz.

Front-end technológiák
A Rider beépített JavaScript-, TypeScript-, HTML-, CSS- és Sass-támogatással rendelkezik. Használja ki a WebStorm által biztosított újrafaktorálási, hibakeresési és egységtesztelési lehetőségeket.

Front-end technológiák
A Rider beépített JavaScript-, TypeScript-, HTML-, CSS- és Sass-támogatással rendelkezik. Használja ki a WebStorm által biztosított újrafaktorálási, hibakeresési és egységtesztelési lehetőségeket.

Pluginek
A Rider a ReSharper és az IntelliJ Platform számára fejlesztett bővítmények széles skáláját támogatja. Az alapból rendelkezésre álló bővítményeken kívül (például a VCS-, F#- és Unity-támogatások) elérhetők a Markdown-t, a .gitignore-fájlokat és a Python-szkripteket támogató bővítmények is.

a sokoldalú rider

A Rider lehetővé teszi az alkalmazások széles körének hatékony fejlesztését, beleértve a .NET asztali alkalmazásokat, szolgáltatásokat és könyvtárakat, Unity és Unreal Engine játékokat, Xamarin alkalmazásokat, ASP.NET és ASP.NET Core webalkalmazásokat és még sok mást.

Rider szoftver vásárlás

JetBrains Rider szoftvert vásárolna? Forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains hivatalos magyar partneréhez és viszonteladójához. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a tekintse meg webshopunkat.