er-studio

IDERA ER/Studio

Adatbázis Tervezési és Modellezési eszközök multiplatform környezetekhez

rövid ismertető

Az ER/Studio Enterprise Team Edition egy üzleti-logikára épülő adat-architektúra-megoldás, amely kombinálja a multi-platformos adatmodellezést, az üzleti folyamatok modellezését és a vállalati metaadatok kezelését bármilyen méretű szervezetek számára. A széleskörű funkcionalitással rendelkező ER/Studio termékcsomagon belül az ER/Studio Data Architect robusztus logikai és fizikai modellezést tesz lehetővé, az ER/Studio Business Architect az üzleti folyamatok modellezését segíti, míg az ER/Studio Team Server egy üzleti szószedetet bocsájt rendelkezésünkre, hogy egyebek mellett megalkothassuk az üzleti adatkezelésünk alapjait.

legfőbb jellemzők

 • Kiterjedt adatbázis-platform támogatás – Kezeljen több relációs és nagy adatplatformokhoz tartozó modelleket  mind on-premise mind a felhőben. A kiterjedt platform támogatást natív és adatbázis-specifikus ODBC kapcsolatokon keresztül történik.
 • Előre és visszamodellezés – Generáljon fizikai adatmodelleket a meglévő adatbázis-tervekből. Készítsen grafikus modelleket létező adatbázisból vagy sémából, mind relációs, mind nagy adatplatformokra.
 • Univerzális leképezések – Készítsen leképezéseket fogalmi, logikai és fizikai modellobjektumok között és azokon belül.
 • Adat-szótár szabványosítása – Határozza meg és érvényesítse a szabványos adatelemeket, névadási  szabványokat és referenciaértékeket az adatmodellek közötti felhasználáshoz.
 • Speciális összehasonlítás és egyesítés – Tegye lehetővé a fejlett kétirányú összehasonlításokat vagy a modellek és adatbázis-struktúrák egyesítését.
 • Üzleti adatobjektumok – Olyan több entitással és kapcsolattal rendelkező törzsadatok és a tranzakciós fogalmak ábrázolása, mint például a termékek, az ügyfelek és a szállítók.
 • Almodell menedzsment – Többszintű almodellek létrehozása, az almodell tulajdonságainak egyesítése a meglévő modellekkel és az almodell-hierarchiák szinkronizálása.
 • A modell befejezésének ellenőrzése – Automatizálja a modellek ellenőrzését és érvényesítse a szabványokat a hiányzó objektumdefiníciók, nem használt tartományok, azonos mutatók és körkörös kapcsolatok ellenőrzésével.

mikor hasznos?

 • Adatmodellek készítése egy fejlesztési ciklus részeként
 • Meglévő eszközök dokumentálása az adatközpontban
 • Adattárház létrehozása és kitöltése
 • Vállalati adatmodell készítése
 • Metadatok katalogizálása az adatkezeléshez vagy az adatminőségi kezdeményezésekhez
 • Új szabályok hatásvizsgálata vagy modellek, adatbázisok vagy adatmezők várható változásainak előrejelzése

ER/Studio változatok

ER/Studio Data Architect

Az ER/Studio Data Architect a piac vezető kereszt platformos adatmodellező eszközeként átfogó adatbázis támogatást nyújt, lehetőséget adva a mérnökök számára, hogy könnyedén visszafejtsék, analizálják, megtervezzék, illetve optimalizálják az adatbázisokat.

14 napig ingyen, korlátozások nélkül kipróbálható.

ER/Studio Data Architect Professional

Az ER/Studio Data Architect Professional tartalmazza továbbá a „shared model” adattárat, valamint a verziókövetést „branch” és „merge” támogatással.

14 napig ingyen, korlátozások nélkül kipróbálható.

ER/Studio Enterprise Team Edition

Az ER/Studio Enterprise Team Edition pedig egy erőteljes, üzleti alapokra épülő megoldás, mely összekapcsolja az adatmodellezés, a tervezés és a beszámoló készítés folyamatait, legyen szó bármennyi adatról és bármilyen méretű vállalatról. Azon szakemberek, akik hatékonyabban szeretnék felügyelni és megosztani adataikat, meta-adataikat, az ER/Studio-t választják.

ER/Studio verziók összehasonlítása

ER/Studio Data Architect ER/Studio Data Architect Professional ER/Studio Enterprise Team Edition
Modeling Features
Data Architect (Logical and Physical Data Modeling)
Data Dictionaries Local Local and Enterprise Local and Enterprise
Dimensional Modeling
Visual Data Lineage / Data Flow Modeling
Business Architect (BPMN, Conceptual Models)
Software Architect (UML)
Model Repository
Concurrent Model and Object Access
Model Change Management
Integration with Jira
Universal Mappings
Version Control (with Branch and Merge)
Team Server (Metadata Repository) *
Views of Models and Metadata
Views of Universal Mappings
Business Glossaries and Terms
Collaboration between Business and Data teams (Discussions, Follow, etc.)
Visibility to Data Source Registry
MetaWizard Import/Export Bridges Model import (subset) Model import (subset) Full import/export
Data Lineage (ETL Bridges) Add-on Add-on

IDERA ER/STUDIO szoftver vásárlás

ER/Studio szoftvert vásárolna? Forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, az IDERA hivatalos magyar partneréhez és viszonteladójához. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a tekintse meg webshopunkat.