jetbrains phpstorm

A JetBrains PhpStorm a világ egyik legnépszerűbb és legdinamikusabban terjedő professzionális PHP fejlesztőkörnyezete, mely világszerte a leghatékonyabb eszközökkel látja el a PHP fejlesztőket

rövid ismertető

A JetBrains PhpStorm egy professzionális és intelligens PHP IDE (fejlesztőkörnyezet), mely a leghatékonyabb eszközökkel látja el a PHP fejlesztőket. A PhpStorm szerkesztője “megérti” és feldolgozza a begépelt kódot, a PHP verziótól függetlenül. Vizsgálatok százai gondoskodnak a kód ellenőrzéséről és elemzéséről a teljes projektben. PHPDoc támogatás kód (újra) igazítás, formázás stílus konfigurálás és egyéb funkciók segítenek a tökéletes kód elkészítésében.

A szoftver az összes népszerű és modern webes technológiát támogatja, olyanokat mint a HTML5, a CSS, a Sass, a SCSS, Less, a CoffeeScript, a TypeScript, a Dart, az ECMAScript Harmony, a Jade sablonok, a Zen Coding, az Emmet, az AngularJS és természetesen a JavaScript. A PhpStorm magában foglalja a WebStorm minden tudását (HTML/CSS/JavaScript szerkesztő), melyet PHP és SQL adatbázis támogatással egészít ki.

legfőbb jellemzők

 • Intelligens PHP szerkesztő szintaktika kiemeléssel, kódkiegészítéssel, bővített formázási lehetőségekkel és menet közbeni hibadetektálással
 • PHP 5.3, 5.4, 5.5, 5.6 és 7.0 támogatás beleértve az összes új szintaxist
 • PHP újragyártás, kód (újra)igazítás és duplikált code detector
 • Vagrant integráció, Composer és Behat támogatás, beépített REST kliens és SSH konzol, parancssori eszközök, Google App Engine Remote PGP tolmácsok
 • Keretrendszer támogatás (Symfony2, Yii), Keretrendszer specifikus plug-in-ok (Drupal, WordPress, Symfony, Magento, stb.), Template engine-ek (Twig, Blade, Smarty)
 • HTML, CSS, JavaScript szerkesztő. JS hibakereső és egységtesztelő. HTML5, CSS, Sass, SCSS, Less, CoffeeScript, TypeScript, Dart, ECMAScript Harmony, Emmet és más technológiák támogatása
 • PHP UML
 • Vizuális hibakereső a PHP alkalmazásokhoz
 • Hibakövető rendszerek támogatása
 • Kereszt-platform támogatás: Windows, Mac OS X, Linux
 • Version Control Systems integráció egyesített felhasználói felülettel
 • Adatbázis eszközök, SQL editor

PhpStorm 2020.1 Újdonságok

 • Out-of-the-box composer.json támogatás
 • PHPUnit eszköztár
 • PHP type inference engine fejlesztése
 • Move method refaktorálás
 • Redundáns ternary kifejezések keresése, redundáns pass-by-ref előfordulások eltávolitása
 • Kibővített Metaadatok
 • PHP Debug a HTTP Kliensben
 • Külalak (frissített light theme, új default font, Zero-distraction mód)
 • Továbbfejlesztett verziókezelés
 • Bővített Adatbázis eszközök
 • Záró/nyitó zárójelhez való gyors ugrás
 • A Twig-hez tartozó Lexer Syntax testreszabható
 • A Run konfigurációk az .idea mappán kívül is menthetők, és version control-on keresztül megoszthatók
 • És még egy sor újdonság

Funkciók részletezése

Intelligens kódolási segítség

A PhpStorm támogatja a PHP 5.3/5.4/5.5/5.6/7.0 nyelveket, menetközben hibamegelőzést biztosít, a legjobb automatikus kiegészítő és refactoring funkciókkal rendelkezik, és fejlett HTML, CSS és JavaScript szerkesztőt is tartalmaz.

Minőségellenőrzés

Már gépelés közben is több száz ellenőrző rutin vizsgálja a kódot, és keresi a lehetséges hibákra. A gyors fixekkel rendelkező vizsgálati rutinok segítségével korrigálhatók a hibák és a kód minősége is sokkal jobb lesz. Az Alt+Enter billentyűzetkombináció lenyomásával megjeleníthetőek az egyes vizsgálatokhoz kapcsolódó opciók.

PHPUnit 6 támogatás

A PhpStorm teljes körű támogatást kínál a PHPUnit 6-hoz is. Az új, névteresített TestCase osztályt felismeri és támogatja a PhpStorm.

Navigáció és keresés

A PhpStorm segít abban, hogy eligazodjunk a kód sűrűjében, és teszi ezt jóval hatékonyabban, mint a konkurens megoldások, még akkor is, ha nagyméretű projektről van szó. Egyetlen kattintással ugorhatunk bármelyik metódushoz, funkcióhoz vagy változó definícióig, vagy kereshetünk rá ezek használatára.

HTML/CSS/JavaScript szerkesztő

A PhpStorm rendelkezik a WebStorm összes HTML, CSS és Javascript funkciójával. A szerkesztő támogatja az összes népszerű webfejlesztési technológiát, olyanokat mint a HTML5, a CSS, a Sass, a SCSS, Less, a CoffeeScript, a TypeScript, a Dart, az ECMAScript Harmony, a Jade sablonok, a Zen Coding, az Emmet, az AngularJS és természetesen a JavaScript. A Live Edit pedig lehetővé teszi, hogy a kódban eszközölt változások azonnal megjelenjenek a böngésző ablakában, anélkül, hogy frissíteni kellene az oldalt.

Fejlesztői környezet​

A PhpStorm a nyílt forráskódú IntelliJ platformra épül, melyet már több mint 15 éve fejlesztenek a JetBrains szakemberei. Finomra hangolt, érett és személyre szabható környezet, melyben öröm a munka.

Okos PHP szerkesztő

Az IDE funkciói között megtaláljuk az okos kódkiegészítést, a szintaxis kiemelést, a kiterjesztett kódformázási konfigurációt, a menet közbeni hibakeresést, a kódgöngyölítést, és a kevert nyelvek támogatását. Az automatikus refactoring nagy gondossággal őrködik a kód felett, így könnyedén végrehajthatók a változások a teljes kódon.

VCS

A PhpStorm külön felhasználó felületet biztosít több, népszerű Version Control System-hez, például a GitHubhoz, az SVN-hez, a Mercurialhoz és a Perforce-hoz is.

Codeception támogatás

A PhpStorm támogatja a Codeception tesztelési keretrendszert a 2.2.0-ás verziótól felfelé. Installálhatjuk a Comoserből vagy a PHAR-ből egyaránt. A teszteket elvégezhetjük helyben, egy Vagrant gépen, remote interpreteren vagy Dockeren.

Fejlettebb Joomla támogatás

Több más Joomla funkció támogatása mellé bekerültek a JDatabaseQuery és a JDatabaseDriver kezelésére szolgáló eszközök is. Amikor ezekkel az osztályokkal dolgozunk, megkapjuk a táblázatok és az oszlopok kiegészítésté, a szokásos ellenőrzések, SQL kiemelések és feloldások mellé.

Hibakeresés, tesztelés és profilozás

A PhpStorm nagy teljesítményű eszközöket biztosít a hibakereséshez, a teszteléshez és a profilozáshoz. A zéró konfigurálású hibakeresés igazán egyszerűvé teszi a hibák kiszűrését a PHP alkalmazásokból. Emellett a PhpStorm számos más opciót is kínál a beépített Visual Debugger által. A PHP Unit tesztelések elvégezhetőek a PhpStormon belül, és azonnal elindíthatóak egy könyvtárból, fájlból vagy osztályból a kontextus függő menüopciók használatával. A Code Coverage megmutatja, hogy a kód mely részei lettek letesztelve. Az alkalmazások profilozása pedig elvégezhető az Xdebuggal vagy a Zend Debugger-rel, az összesített jelentések pedig megtekinthetők a PhpStormon belül.

Adatbázisok és SQL

Csatlakozhatunk adatbázisokhoz, szerkeszthetjük az adattáblákat, és akár arra is van mód, hogy UML diagramokon keresztül analizáljuk a sémákat. Az SQL kód beilleszthető egyéb nyelvekbe vagy szerkeszthető az SQL Editor-ral.

phpStorm szoftver vásárlás

PhpStorm szoftvert vásárolna? Forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains hivatalos magyar partneréhez és viszonteladójához. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a tekintse meg webshopunkat.