jetbrains webstorm

A JetBrains WebStorm a világ egyik legnépszerűbb és JavaScript fejlesztőkörnyezete, mely világszerte a leghatékonyabb eszközökkel látja el a webfejlesztőket

rövid ismertető

A legokosabb JavaScript IDE. Így hirdeti saját termékét a JetBrains és nem is lehet azt mondani, hogy ez túlzás lenne. A JetBrains WebStorm egy nagyon jól felszerelt JavaScript IDE, melyben minden megtalálható, ami az összetettebb kliens- és szerver oldali fejlesztéshez szükséges és amely elsőosztályú támogatást kínál JavaScript, HTML és CSS nyelvekhez, valamint az összes modern keretrendszerekhez. 

A WebStorm egy olyan szerkesztőt ad a webfejlesztők kezébe, ami valóban megérti a JavaScript, TypeScript, HTML, vagy éppen CSS nyelven írt kódot. A lehető legjobb kódolást segítő szolgáltatásokat nyújtja, melyek elsődleges célja, hogy elősegítsék a jó minőségű és egyben könnyen karbantartható kód előállítását. A WebStorm segítségével kiaknázhatjuk a JavaScript “világ” teljes funkcionalitását, olyan hasznos funkciókkal kiegészítve, mint az intelligens kód kiegészítés, újragyártás, a menet közbeni hibakeresés, a könnyű navigáció és a refactoring JavaScript-hez, TypeScrip-hez, stylesheet nyelvekhez, valamint mindegyik népszerű keretrendszerhez (Web: Angular, React, Vue.js, Mobile: Ionic, Cordova, React Native, Server: Node.js, Desktop: Electron). A WebStorm alapvető eszköze a produktív és igényes webes fejlesztéseknek.

legfőbb jellemzők

 • Intelligens JavaScript, HTML és CSS szerkesztő kódkiegészítéssel, szintaxis kiemeléssel, testreszabható formázási beállításokkal, hatékony navigációval, refaktorálással és menet közbeni hibaészleléssel
 • Széleskörű támogatást nyújt TypeScript, CoffeeScript, Dart, Less, Sass, Stylus, AngularJS, Angular 2, React, Flow, Meteor, Handlebars, Mustache, Web Components, Jade, EmmetCompass, és sok más technológiához
 • JavaScript hibakereső Chrome-hoz és a Firefoxhoz, breakpointokkal, steppinggel és fram view-val. Teljeskörű hibakeresés a TypeScript, a CoffeeScript és a Dart kódokban
 • Intelligens kód felülvizsgálás gyorsjavaslatokkal, JSHinttel, JSLinttel és Google Closure Linter-rel
 • Hatékony Node.js hibakereső helyi és távoli alkalmazásokhoz, mely tartalmazza a V8 Debugger Protocol legújabb funkcióit is
 • Integráció Gulp, Grunt és npm scriptekkel
 • Live Edit üzemmódban valós időben láthatja a változásokat a böngészőben
 • Beépített HTTP kiszolgáló, REST kliens és Terminal
 • Git, Subversion, Mercurial, CVS, Perforce és GitHub rendszerek támogatása
 • Integráció számos hibakövető szolgáltatással
 • Kereszt-platform támogatás: Windows, Mac OS X és Linux 1 licence-el
 • Project Wizard Twitter Bootstrap és a Node.js Express App sablonokkal
 • Könnyedén konfigurálható FTP/FTPS/SFTP deployment

webStorm 2020.3 Újdonságok

 • Megújult külső: Új kezdőképernyő, az IDE témajának szinkronizációja az operációs rendszer beállításaival, a Read-only fájlok és a külső könyvtárakból származó fájlok mostantól alapértelmezés szerint Reader módban kerülnek megnyitásra
 • Keretrendszerek: Tailwind CSS támogatás,, a Vue.js fejlesztések, a pnpm teljes támogatása, támogatás a bonyolult webpack beállításhoz
 • JavaScript és TypeScript: integrált TypeScript és Problems eszközablakok, jobb formázás a komplex sablon literálokhoz CSS-sel és HTML-lel, továbbfejlesztett hibakeresés és jobb befejezési javaslatok a stringekhez.
 • Eszközök: támogatás az együttműködésen alapuló fejlesztő eszközünkhöz, tanfolyam a WebStorm alapjairól, jobb helyesírás- és nyelvtanellenőrzés, valamint cURL-konvertálás a HTTP kliensben.
 • Navigáció: Gyors fájlelőnézet, hasznosabb navigációs sáv és továbbfejlesztett Search Everywhere.
 • Verziókezelés: Git staging támogatás, átrendezett VCS menü és fejlesztések az ágakkal való munkához.

Funkciók részletezése

Intelligens kódolási asszisztens

A WebStorm okos kódolási asszisztense nem csupán a JavaScript kezeléséhez nyújt segítséget, de a hozzá kötődő nyelvekhez, így a Node.js-hez, a HTML-hez és a CSS-hez is. Mindezt olyan funkciókkal, mint kód kiegészítés, a fejlett navigáció, a menet közbeni hibakeresés vagy refactoring.

Jest integráció

A Jest tesztek futtatása elvégezhető az IDE-n belül, az eredmények pedig a szerkesztőn jelennek meg, vagy egy áttekinthető ágrajz-nézetben.

Flow támogatás

A fájlok mentése nélkül is láthatjuk a Flow által jelentett elütéseket. Egy statikus ellenőrző rendszer közvetlenül a Webstorm szerkesztő felületébe építve. Az ellenőrzések mellett használhatjuk a Flow által biztosított kódkiegészítéseket is.

Jobb TypeScript támogatás

A TypeScrip kódanalízis és kiegészítés mostantól a TypeScript nyelv szerviz által is támogatott, így sokkal pontosabb jelentéseket kaphatunk az esetleges hibákról. Valamint használhatóak a legújabb TypeScript 2.0 funkciók is, mint például az opcionális "class tag"-ek, a "read-only" jellemzők, a "this” funkciótípusok és még sok más.

Hibakeresés, tesztelés, navigáció

A WebStorm egy sor beépített eszközökkel rendelkezik, melyekkel elvégezhető a hibakeresés, a tesztelés és a nyomkövetés a kliens oldalon és a Node.js alkalmazásokon belül. A WebStormba épített spy-js eszköz pedig segít a JavaScript kód lekövetésében azzal, hogy feltárja, hogy az egyes fájlok hogyan kapcsolódnak a funkciók lehívásához, így sikeresen szűrhetjük ki az esetleges torlódásokat. A WebStorm hatékony segítséget nyújt nekünk a navigációban nagy projektek esetében is. Egyetlen kattintással juthatunk el az eljárásokhoz, a funkciókhoz és a változókhoz.

Problémamentes integráció

A WebStormban megtalálhatók a legnépszerűbb parancssori eszközök, így produktív és letisztult fejlesztési munka valósítható meg a parancssor kiiktatásával.

Beépített eszközök

Az IDE által biztosított egységes felhasználói felületen gördülékenyen hajhatók végre a Grunt, a Gulp és az npm feladatok. Minden egyes feladat elérhető egy erre a célra fenntartott speciális menüből.

Okos szerkesztő

Az IDE folyamatosan elemzi a munka során a készülő projektet, és minden egyes támogatott nyelvhez a legjobb kódkiegészítéseket kínálja. A WebStorm több száz beépített szempont szerint vizsgálja át a kódot, és jelent minden elképzelhető problémát, és természetesen megoldási javaslatokat is kínál ezek megoldására.

Modern keretrendszerek

A WebStorm támogatást nyújt az Angularhoz, a Reacthoz és a Meteorhoz. A mobilos fejlesztések is egyszerűbbé válnak a PhoneGap, a Cordova és az Ionic támogatásának köszönhetően.

Vue.js támogatás

Kódolási asszisztencia a Vue sablonokban, kiegészítés, navigáció, a Vue komponensek automatikus importálása, és sok minden más.

Standard Style támogatás

A WebStorm képes a JavaScript kódot Standard Style szerint is formázni. Az új stílus opciók jóval nagyobb rugalmasságot biztosítanak a korábbi lehetőségekhez képest.

React Native

A WebStorm támogatja a React Native alapú mobil applikáció fejlesztését is. A fejlett Smart támogatás mellett a WebStorm arra is lehetőséget ad, hogy az appokat az IDE-n belül hozhassuk létre, és ott végezzük el a tesztelést és a hibakeresést is. Továbbá támogatott a React Native StyleSheet-ek kódkiegészítése is.

Unit tesztelés

A unit tesztelés igazán könnyű a WebStormmal és az integrált Karma tesztelővel és Mochával. A teszteléseket és a hibakereséseket elvégezhetjük közvetlenül az IDE-n belül, az eredmények pedig egy áttekinthető és esztétikus felületen jelennek meg, amin a navigáció is gyerekjáték.

Fejlettebb Angular 2 támogatás

Új Angular 2 projekteket hozhatunk létre az IDE- belül az Angular parancssori interfésszel. A rendelkezésre álló Angular 2 kódtöredékekkel jelentős időmennyiséget spórolhatunk meg a boilerplate kódok megalkotásánál.

Minőségi kód

A WebStorm saját vizsgálati eszközei mellett képes futtatni a JSHint, az ESLint, a JSCS vagy a JSLint hibakereső eszközöket is a kóddal szemben. Az összes jelentkező probléma közvetlenül a szerkesztőn belül kiemelésre.

Sablonok

Új projekteket a kezdőképernyőn is létrehozhatunk az olyan népszerű sablonokkal, mint az Express vagy a Web kezdőkészlet. Az integrált Yeomannel pedig további projektek generálásához nyílik meg az út.

WebStorm szoftver vásárlás

JetBrains WebStorm szoftvert vásárolna? Forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains hivatalos magyar partneréhez és viszonteladójához. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a tekintse meg webshopunkat.