jetbrains datagrip

Sok adatbázis egy eszköz.Ismerje meg a DataGrip-et, a JetBrains új adatbázis IDE-t, amelyet a professzionális SQL-fejlesztők speciális igényeihez igazították.

rövid ismertető

A DataGrip egy adatbázis-kezelő környezet fejlesztők számára. Adatbázisok lekérdezésére, létrehozására és kezelésére szolgál. Az adatbázisok működhetnek helyben, szerveren vagy felhőben. A DataGrip támogatja a MySQL, PostgreSQL, Microsoft SQL Server, Oracle és egyéb adatbázisokat. Ha van JDBC illesztőprogramja, adja hozzá a DataGriphez, csatlakozzon a DBMS-hez, és kezdjen el dolgozni.

legfőbb jellemzők

 • Intelligens lekérdező konzol – Lehetővé teszi a lekérdezések különböző módokban történő végrehajtását, és helyi előzményeket biztosít, amelyek nyomon követik az összes tevékenységét.
 • SQL fájlokban és sémákban működő átalakítások – A DataGrip helyesen oldja fel az SQL-kódban található összes hivatkozást, és segít a refaktorálásban. Ha átnevez egy változót vagy egy aliasnevet, a program frissíti azok használatát az egész fájlban. Az adatbázisban lévő tényleges táblázatok nevei frissülnek, amikor a lekérdezésekből átnevezi a rájuk mutató hivatkozásokat.
 • Átlátható lekérdezési terv – Bővebb betekintést nyújt a lekérdezések működésébe és az adatbázis-motor viselkedésébe, így hatékonyabbá teheti lekérdezéseit.
 • Intelligens kódkiegészítés – A DataGrip kontextusfüggő kódkiegészítést biztosít, ami segít gyorsabban írni az SQL-kódot. A kiegészítés ismeri a táblák szerkezetét, az idegen kulcsokat, sőt, még a szerkesztett kódban létrehozott adatbázis-objektumokat is.
 • Menet közbeni gyors elemzés és gyorsjavítás – A DataGrip felismeri a kódban található valószínűsíthető hibákat, és menet közben javaslatot tesz a legjobb javítási lehetőségekre. Azonnal értesíti Önt a megoldatlan objektumokról, kulcsszavakat használva azonosítóként, és mindig felajánlja a problémák javításának módját.
 • Integráció Verziókezelő rendszerekkel – Egységes támogatást az összes főbb verziókezelő rendszerhez: Git, SVN, Mercurial és sok más.

támogatott adatbázisok

PostgreSQL,MySQL, Oracle Database, SQL Server, Azure, Amazon Redshift, SQLite, DB2, H2, Sybase, Exasol, Apache Derby, MariaDB, HyperSQL, Snowflake, Cassandra, ClickHouse, Greenplum, Apache Hive Vertica, MongoDB

Datagrip 2022.1 Újdonságok

 • Több objektum másolása: Ez kétségtelenül a kiadás legnagyobb újdonsága. Mostantól több táblát is kiválaszthat és átmásolhatja őket egy másik sémába.
 • Szerkesztő: Alapértelmezett megjelenítési formátum bináris cellák esetében. Mostantól a MongoDB gyűjteményekre irányuló lekérdezések eredményeit közvetlenül a konzolról szerkesztheti. Ha több statement egyidejűleg fut a Transact SQL-ben, akkor azok kötegelt módban kerülnek végrehajtásra.
 • Övizsgálat: Session sablonok önvizsgálathoz. Részleges vizsgálat, azaz mostantól az adatbázisban lévő összes többi objektumtól függetlenül frissíthet egy objektumot (Oracle adatbázis esetében), a H2 2.x verziójának támogatása.
 • Kódgenerálás: Új Modify Table ablak mely lehetővé teszi az oszlopok ellenőrzési korlátozásainak hozzáadását és szerkesztését. Emellett mostantól szerkesztheti a táblázatok és oszlopok összes olyan tulajdonságát, amelyeket a DataGrip vizsgál.
 • Kódszerkesztő: Hatékonyabb auto-indent algoritmus, több tartományt tartalmazó típusok a PostgreSQL 14-ben.
 • Folyamatban lévő statement-ek törlése
 • Most már nemcsak a kérés végrehajtását, hanem a kapcsolat létrehozását is megszakíthatja.

datagrip szoftver vásárlás

Datagrip szoftvert vásárolna? Forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains hivatalos magyar partneréhez és viszonteladójához. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a tekintse meg webshopunkat.