jetbrains qodana

Kódminőségi platform a kedvenc CI-hez Értékelje a saját vagy vásárolt kód integritását. Gazdagítsa CI/CD pipeline-jait a JetBrains IDE-k összes olyan intelligens funkciójával, amelyet úgy szeret a JetBrains IDE-kben.

rövid ismertető

A Qodana egy új kódminőség-ellenőrző  eszköz, amely azonosítja a hibákat, a biztonsági réseket, a duplikációkat és a hiányosságokat és javításokat javasol ezekre. A JetBrains IDE-k összes intelligens funkcióját bevezeti a projekt pipeline-okba. Különböző formákat ölthet: Docker for any CI, GitHub actions & application, TeamCity plugin, és egy külön felhő szolgáltatás. Mindegyiknek közös a célja: a felhasználókat a robusztusabb, karbantarthatóbb és egészségesebb kód felé terelni.

A Qodana jelenlegi verziója (2021.3)támogatja a PHP, Java, Kotlin, PHP, Python, JavaScript és TypeScript projekteket, és idővel a JetBrains IDE-k által lefedett összes nyelvet és technológiát támogatni fogja.

Használja a Qodana-t bármilyen folyamatos integrációs (CI) rendszerben! Erről bővebben itt olvashat.

A Qodana-val:

  • Elemezheti projektjeit
  • Kiválaszthatja a megfelelő ellenőrzéseket
  • Javíthatja a hibákat az IDE-ben
  • Priorizálhatja a problémákat
  • Beállíthat quality gate-eket
  • Összesítheti más linter-ek eredményeit

legfőbb jellemzők

CI integráció – A Qodana úgy lett kialakítva, hogy gyakorlatilag bármilyen CI pipeline-al integrálható legyen. Ha az Ön CI-rendszerének felhasználói felülete bővíthető, a Qodana felhasználói felülete zökkenőmentesen integrálódik abba. Ha nem, akkor a Qodana felhasználói felületet egy web szerveren keresztül teheti közzé.

IDE integráció – A Qodana szorosan integrálódik az Ön által kedvelt JetBrains IDE-kkel. A megtalált problémákat közvetlenül az IntelliJ IDEA-ban javíthatja, a JetBrains IDE-kből megszokott kódvizsgálatokat futtathatja és konfigurálhatja, valamint importálhatja saját vizsgálati profiljait.

Baseline – Állítsa be a projekt elemzését, de a talált problémákat javítsa ki később – összpontosítson a projekt jelenlegi állapotára, és előzze meg az új hibákat.

SARIF támogatás – A Qodana linterek képesek SARIF formátumú jelentéseket olvasni és írni, ami a statikus elemző eszközök kimenetének ipari szabványa.

JetBrains szoftver vásárlás

JetBrains szoftvereket vásárolna? Forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains hivatalos magyar partneréhez és viszonteladójához. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a tekintse meg webshopunkat.