jetbrains intellij idea

Az Intellij IDEA a JetBrains díjnyertes Java fejlesztői környezete, mely a benne található intelligens szerkesztővel, kódelemzővel és kifinomult újratervezési (refactoring) eljárásokkal számos programnyelvet, keretrendszert és technológiát támogat.

rövid ismertető

Az IntelliJ IDEA a JetBrains díjnyertes Java fejlesztői környezete, mely a benne található intelligens szerkesztővel, kódelemzővel és kifinomult újratervezési (refactoring) eljárásokkal számos programnyelvet, keretrendszert és technológiát támogat.
A forráskód indexálása után az IntelliJ IDEA gyorsan és intelligensen képes javaslatokat tenni a kód fejlesztéséhez. Többek között olyan eszközök segítik a fejlesztők munkáját, mint az instant és okos kódkiegészítés, menet közbeni kódanalízis vagy a megbízható refactoring.

Mindezek az eszközök, valamint az integrált verziókontroll rendszerek, a széleskörű nyelvi támogatás és a keretrendszerek a szoftvercsomag integráns részei. Használatukhoz nincs szükség további plugin-ek telepítésére.

legfőbb jellemzők

 • Élvezetes környezet nagy teljesítményű statikus kódanalízissel és ergonomikus felhasználói felülettel
 • Egyszerű és gyors kódírás, hibakeresés, refactoring és tesztelés
 • Vegyes összetételű kódkezelés (Java, Ruby, Groovy, Python és Scala)
 • Átlátható, gyors és nagy teljesítményű kódgenerálás
 • Automatikus kódkarbantartás
 • Hibakeresés és javítás az alapoktól a teljes struktúráig
 • Ideális bármilyen szintű projekthez, legyen az személyes vagy vállalati
 • Támogatja a legfontosabb nyelveket, technológiákat és keretrendszereket
 • Kompatibilis a legnépszerűbb verziókövető rendszerekkel és a TeamCity-vel

IntelliJ IDEA 2020.1 Újdonságok

 • Java: Java 14 támogatás: Records & Pattern Matching, JDK automatikus letöltése az IDE-ből, új Java ellenőrzések
 • Szerkesztő: LightEdit Mode (a file-ok egyenként megnyithatók a szerkesztőben), szerkesztőn belüli Javadocs renderelés, Code Vision (Java szimbólumok használatával és implementálásával kapcsolatos információk), továbbfejlesztett navigációs sáv, Zero-distraction Zen-nézet, nyelvtan és helyesírás-ellenőrző, gyors típusmeghatározás
 • Debugger: Adatfolyam-elemzési segítség a JVM hibakeresőhöz, objektumok rogzítésének lehetősége
 • Profiler: Módszerhívásokra fókuszálás, rekurzív hívások összecsukása, HProf pillanatképek támogatása
 • Verziókezelés: Új Commit tool ablak, új New Interactively Rebase párbeszédpanel, Git telepítése IDE-ből
 • Külalak: JetBrains Mono font bevezetése, egységesített IntelliJ Light téma
 • Keretrendszerek és Technológiák: Spring WebFlux támogatás, Spring profilok (eddig csak string-ekként voltak kezelve), Selenium támogatás, JMS és Spring Messaging API-k, Micronaut támogatás, RxJava támogatás bővítése, Quarkus és MicroProfile projektek létrehozása a New project varázslóval, Swagger Codegen, Openapi/swagger specifikációkkal való munka
 • HTTP Kliens fejlesztések: Továbbfejlesztett auto-kitöltés, Apply parancs Kubernetes fájlokhoz
 • Build eszközök: Maven és Gradle importáló frissítések, Scala 3 támogatás, egyszerűbb Pull workflow Docker-hez

  További újítások

  • Az IntelliJ alapú IDE-k teljesen átváltottak a JetBrains Runtime 8-ról (JBR8) a JetBrains Runtime 11-re (JBR11).
  • Az IDE-beállítások automatikusan importálódnak egyik nagyobb verzióról a másikra.
  • Megváltozott az IDE konfigurációs fájljainak elérési útja.
  • Frissített Find / Replace és Find in Path párbeszédpanelek.
  • Egységes SHH alrendszer és konfigurációs felhasználói felület.

  KOMPATIBILITÁS​​

  Támogatott technológiák és keretrendszerek: Java, JavaScript/ ActionScript /Flex, JSP, JSF és JSF 2.0, EJB, HTML/XHTML/CSS, XML/XSL, Ruby/JRuby, Groovy, SQL, PHP, Ajax, Google Web Toolkit, Google App Engine, Struts, Struts 2, JBoss Seam, Spring, Spring Security 2.0, Hibernate/JPA and JPA 2.0, Web Services, Ruby on Rails, Grails, Java ME MIDP/CLDC, OSGi, Android, Tapestry, FreeMarker/Velocity, Velocity, Django, Play, Web Beans, Bean Validation.

  Támogatott alkalmazásszerverek: GlassFish, Tomcat, Jetty, WebLogic, WebSphere, Geronimo, JBoss és bármilyen JSR-45 kompatibilis alkalmazásszerver.

  Támogatott szoftver verziók és verziókövető rendszerek: Git, Cvs, Svn, Ant, Maven, JUnit és TestNG. Továbbá elérhető az Atlassian egy szabad szoftveres IntelliJ Connector pluginje a következők integrálásához: JIRA, Bamboo, Crucible, és FishEye.

  Funkciók részletezése

  Intelligens kiegészítés

  Az IntelliJ IDEA olyan leütés és tartalom érzékeny kiegészítési funkciókat tartalmaz az összes támogatott nyelv és keretrendszer részére, melyek azonnal működésbe lépnek, ahogy gépelni kezdünk. Az adatfolyam analízissel és a láncolt kiegészítésekkel gyorsabban tudjuk írni a kódot, mint ahogy azt gondolnánk.

  Analízis és gyors fixek

  A statikus kód analízis nagy teljesítményű eszközeivel könnyedén, gyorsan és menet közben bukkanhatunk a lehetséges bugok nyomára, lokalizálhatjuk a halott kódokat, és kiszűrhetjük a teljesítménnyel kapcsolatos problémákat. Az IntelliJ IDEA nem találgat, hanem megérti a kódot, talán még nálunk is jobban.

  Keretrendszerek támogatása

  Ami különösen hatékonnyá és használhatóvá teszi az IntelliJ IDEA-t, az a különböző keretrendszereknek támogatása. Több más mellett támogatott a Spring, a Java EE, a Hibernate, az Android és a Play is, ezzel is megkönnyítve a webes, a vállalati és a mobilos fejlesztéseket.

  Keretrendszer specifikus asszisztens

  Bár az IntelliJ IDEA elsősorban a Java számára kifejlesztett fejlesztői környezet, képes megérteni és kiszolgálni számos egyéb nyelvet is, mint például az SQL-t, a JPQL-t, a HTML-t, a JavaScript, stb. A támogatás akkor is él, ha a nyelvi kifejezés a Java kódba kerül beillesztésre.

  Fejlesztett refactoring

  Az IntelliJ IDEA volt az egyik első olyan Java IDE, ami teljes körű, kiterjesztett és biztonságos refactoringot kínált. Az IntelliJ IDEA azóta is őrzi vezető szerepét ezen a területen, és nem csupán a Java, de a többi támogatott nyelv és keretrendszer esetében is. A refactoring minden irányban lehetséges. Egy átnevezést elindíthatunk az XML-ből és a Java kódból egyaránt.

  Jobb produktivitás

  Az IntelliJ IDEA képes felismerni a fejlesztői szükségleteket, és automatizálni a fárasztó és repetitív feladatokat, így mi nyugodtan foglalkozhatunk a projekt lényegi részeivel.

  Java 9 támogatás

  Az IntelliJ IDEA támogatja a Java 9-et és annak az új modul rendszerét. Az IDE támogatja a JDK legújabb verzióját, segíti a projektek importálás, és kódolási asszisztenciát biztosít a modul deklarációk szerkesztéséhez.

  Fejlesztői eszközök​

  A kódolás megkönnyítése mellett az IntelliJ IDEA számos más eszközt is tartalmaz a munka hatékonyabbá tétele érdekében. Néhány ilyen eszköz a teljesség igénye nélkül: UML tervező, adatbázis eszközök, Unit Tests Coverage, Bug Tracking integráció, Maven támogatás, Git, SVN, Google App Engine és sok minden más.

  Többnyelvű fejlesztés​

  Az IntelliJ IDEA nem csupán több nyelvet ismer, de arra is képes, hogy felismerjen egy nyelven belül egy másikat is, amihez szintén használhatók a szoftver kiemelkedő kiegészítő, analizáló és navigációs képességei. Támogatottak a különböző SQL dialektusok, a JSF, a JPA, a Spring kifejezések és sok egyéb nyelv.

  Folyamatos jelenlét​

  Az IntelliJE IDE kódolási asszisztense nem csupán a szerkesztés során van a segítségünkre, de egyéb területeken is hatékony támogatást nyújt. Egy mező kitöltésénél, keresésnél vagy akár a beállításoknál.​

  Ergonomikus fejlesztői környezet​

  Az IDE képes a megfelelő módon követni a kontextust, és mindig a megfelelő eszközt biztosítja a munkához, így a fejlesztők gördülékenyen dolgozhatnak, anélkül, hogy megszakadnának a már jól bejáratott munkafolyamatok.

  Billentyűzet centrikus megközelítés

  Már a kezdetektől úgy alakították ki az IntelliJ IDEA kezelői felületét, hogy a billentyűzet előnyt élvezett az egérrel szemben. Minden egyes fontos parancs elérhető billentyűzetről is, nincs szükség az egérrel való időigényes navigáláshoz. Felejtsük el az egeret, és tanuljunk meg egy fontos billentyűkombinációt: Ctrl+Shift+A. Hatására elérhetővé válik az összes parancs.

  Intellij idea szoftver vásárlás

  JetBrains Intellij IDEA szoftvert vásárolna? Forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains hivatalos magyar partneréhez és forgalmazójához. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a tekintse meg webshopunkat.