Múlt. Jelen. Jövő.

Több mint 25 év a hazai szoftveriparban. Szoftverforgalmazás. Fejlesztés. Támogatás.

Cégünkről röviden

A Ker-Soft elődjét, a Kerorg-Softot 1992-ben alapítottuk. Kezdeti tevékenységünk a CA-Clipper forgalmazójaként a termék disztribúciója és a fejlesztők szakmai támogatása volt. 

Később olyan vezető informatikai gyártókkal építettünk ki partneri kapcsolatot mint a Microsoft vagy az IBM, ezzel is gazdagítva szakértelmünket a megoldás és termék portfoliónkban. 

Jelentős tapasztalatot szereztünk Help desk rendszerek bevezetésében és üzemeltetésében olyan nagyvállalatoknál, mint a helyi közlekedési vállalatok, gyógyszergyárak vagy a Magyar Posta. Számos nagy hazai cég felügyeleti rendszerét terveztük meg vezető nemzetközi szoftvergyártók termékeinek felhasználásával (CA, IBM, Microsoft, formcraft). 

A Microsoft ügyfélkapcsolat kezelő rendszerét, a Microsoft Dynamics CRM -et választva nyitottunk az üzleti alkalmazások irányába is. Új lehetőségek után kutatva folyamatosan bővítettük szakértelmünket a Content Management majd a System Management, Recovery Management, IT Security, IT Service témakörben. 

Jelenleg olyan piacvezető gyártók termékeinek hazai forgalmazásával és támogatásával foglalkozunk mint a CA, Quest, OneIdentity, ArcServe, IDERA, IBM, Microsoft, JetBrains és Embarcadero. Utóbbinak kizárólagos magyarországi viszonteladójaként.

 

a Ker-Soft Számokban

1
év tapasztalat
1
Gyártó termékei
1
Ügyfél / év

Miben segíthetünk?

Szoftverek

Piacvezető informatikai gyártók díjnyertes szoftverei a Ker-Soft kínálatában

Szolgaltatások

Ha az általunk forgalmazott termékeinkhez kapcsolódó szolgáltatásokat keres.

Oktatás

Forgalmazott termékeink mellé vállaljuk azok használatának betanítását, oktatását.

a ker-soft története

A Ker-Soft elődjét, a Kerorg-Softot 1992-ben alapítottuk. Kezdeti tevékenységünk a CA-Clipper forgalmazójaként a termék disztribúciója, informatikai támogatása, a felhasználók képzése és a fejlesztők szakmai támogatása volt. Több mint 1000 ügyfelet, fejlesztő céget támogatunk fejlesztő eszközökkel.

Később olyan vezető informatikai gyártókkal építettünk ki partneri kapcsolatot mint a Microsoft vagy az IBM, ezzel is gazdagítva szakértelmünket a megoldás és termék portfoliónkban. 1997 óta vagyunk Microsoft Certified Solution Provider és Microsoft Developer Dealer. A Ker-Soft a Microsoft Visual Studio kiemelt támogatója.

Az 1990-es évek végére több nagyszabású rendszerfelügyeleti projektet, valamint számos szoftver auditot valósítottunk meg. Az auditok során különböző programozási nyelveken megírt és különböző operációs rendszereken futó alkalmazások átvilágítása, vizsgálva a törvényi előírásoknak való megfelelést ellenőriztük.

A 2000-es évek elején, az addigi tevékenységünk kibővült és számos nagyszabású egyedi fejlesztést igénylő rendszer megtervezésében és fejlesztésében vettünk részt (BKV, Legyen Ön is Milliomos vetélkedő), illetve részt vettünk az egyik legnagyobb hazai rendszer felügyeleti megoldás megvalósításában (Magyar Postánál – több mint 10 000 munkaállomás felügyelete, a hálózati szerver felügyelettel és help desk megoldással integrálva.)

Ezt további nagyszabású Help desk rendszer bevezetések és üzemeltetések követték, olyan nagyvállaloknál mint a CIB Bank, Hírközlési Felügyelet, TEVA, Volánbusz vagy a TVK.

Számos nagy hazai cég felügyeleti rendszerét terveztük meg vezető nemzetközi szoftvergyártók termékeinek felhasználásával (CA, IBM, Microsoft, formcraft [korábban: Beta Systems Software AG]).

2006-ban a Microsoft ügyfélkapcsolat kezelő rendszerét, a Microsoft Dynamics CRM-et választva nyitottunk az üzleti alkalmazások irányába is. Ezt a lépést nem csak a disztribúció megkezdése, de több CRM bevezető projekt követte (Adverticum, Magyar Media Print)

Néhány nagyszabású projekt a 2000-es évek végéről: CA Unicenter testreszabása, bevezetése a Volksbank-nál, egyedülálló dokumentum feldolgozó rendszer bevezetése a BKV-nál és az Allianz Biztosítónál, a Budapest Airport teljes IT rendszerének a felmérése, tanácsadás és az IT átszervezése, Magyar Posta Zrt intelligens kártya tanácsadás, CA upgrade a K&H Banknál, AD és Exchange migráció az AXA-nál.

2010-ben A Microsoft System Center Service Manager alkalmazás első   magyarországi bevezetését valósítottuk meg egy országos energiaszolgáltató vállalatnál. Emellett több mentési megoldás kialakításában is részt vettünk (általában, az akkor még CA-hoz tartozó ArcServe szoftverre alapozva). Ugyanekkor cégünk az IBM minősített viszonteladója lett az IBM Rational fejlesztő eszközök területén.

Új lehetőségek után kutatva bővítettük szakértelmünket a Content Management majd a System Management, Recovery Management, IT Security, IT Service témakörben.

2010-es évek elején Microsoft System Center Service Manager alkalmazás bevezetése a fejlesztési projekt az Aegon Magyarország Biztosítónál, Quest szofter bevezetése a BKV-nál, CA mentési megoldás tervezése és szállítása a QUAESTOR Csoport részére, Microsoft System Center Service Manager-re alapozott megoldás szállítása a Tigáz számára, Microsoft System Center Service Manager bevezetése államigazgatási intézménynél, adatmentési rendszer megújítása Európa egyik legnagyobb elektronikai cégének magyar leányvállalatánál, CA Service Management megoldás implementációjának kiterjesztése nemzetközi energiaipari cég IT szolgáltatóinál. Több Quest-es projektet követően építettük fel a Dell Software disztribúciónkat.

2016-ban építettük ki a partnerségünket az Embarcadero-val (a Delphi gyártója), illetve az akkor még csak feltörekvő, de ma már igen népszerű fejlesztőeszköz gyártóval a JetBrains-el.

Bár a 2010-es évek végére a tevékenységünk fő fókusza a disztribúció, a szoftver forgalmazás (és a kapcsolódó támogatás és oktatás) felé tolódott el, továbbra is foglalkozunk informatikai megoldások implementálásával, egyedi fejlesztésekkel, szofver audit projektetekkel, alkalmazás modernizálásokkal.

Jelenleg – többek között – olyan piacvezető gyártók termékeinek hazai forgalmazásával és támogatásával foglalkozunk mint a Microsoft, Quest, OneIdentity, ArcServe, IDERA, IBM, JetBrains, ESET, Sophos, Unity, Prezi vagy az Embarcadero. Utóbbinak kizárólagos magyarországi viszonteladójaként.