jetbrains aqua

A JetBrains Aqua az első IDE, amelyet kifejezetten a tesztautomatizálás támogatására hoztak létre.

tesztautomatizálásra tervezve

Az Aqua egy univerzális munkaterület, amely támogatja a Seleniumot, a Cypress-t és a Playwrightot. Az Aqua többnyelvű támogatása (az Aqua megérti a Java, Python, JavaScript, TypeScript, Kotlin és SQL nyelveket) egyben azt is jelenti, hogy a JetBrains itt is ugyanazokat a nyelvfüggő kódkiegészítési, -vizsgálati és refaktorálási technológiákat használja, amelyet más IDE-jeiben is alkalmaz.

A JetBrains Aqua számos olyan különálló eszközt integrál, amelyek egy test automation mérnök mindennapi rutinjának középpontjában állnak. Funkciói közé tartozik a több programnyelv támogatása, a HTTP-kliens, Web inspector, adatbázis-kezelés, integrált Docker-támogatás és még sok hasznos funkcionalitás.

A JetBrains Aqua, jelenleg preview verzióban elérhető, és jelenleg még ingyenes. Hogy ez meddig marad így arról nincs információnk.

legfőbb jellemzők

web inspector

Az Aqua-ba beágyazott Web Inspector egyedi CSS vagy XPath lokátorokat generál a weblap kiválasztott eleméhez, és hozzáadja a forráskódhoz. Amikor a Web Inspector aktív, a CSS és XPath kódkiegészítés javaslatot tesz és kiemeli a legfontosabb weblapelemek lokátorát.

HTTP kliens

Könnyedén létrehozhat és szerkeszthet kéréseket az Aqua beépített HTTP-kliensében, és széles körű kódsegítséget kaphat, beleértve a kódkiegészítést, a kiemelést, a refaktorálást és egyebeket. Az eszköz integrálva van a OpenAPI-val (régi nevén Swaggerrel), így lehetővé teszi az API bejárást.

Docker

Az Aqua segítségével hozzáférést kap a Docker-konténerekhez, lehetővé téve azok futtatását és hibakeresését, az image-ek letöltését és összeállítását, valamint a több konténerből álló alkalmazások futtatását.

Teszt menedzsment

Az Aqua támogat külső tesztmenedzsment rendszerekhez (TMS) való csatlakozást, (például az Allure Framework), de támogat beépített tesztelési keretrendszereket is, például a Serenity BDD-t. Az IDE lehetővé teszi, hogy a problémák vagy a tesztkezelő rendszer esetei a problémaazonosítókra kattintva megnyíljanak egy webböngészőben. Kisebb projektek számára pedig „Local TMS” funkciót kínál, ahol a tesztadatokat helyben, a projektfájlokban tárolja és kezeli.

Unit tesztelés

Készítsen és futtasson teszteket kódolási segítséggel és egy GUI-alapú tesztfuttatóval. A JetBrains Aqua segítségével unit-teszteket írhat, futtathat és hibakereshet a JUnit, TestNG, pytest, Jest, Mocha és más népszerű keretrendszerek segítségével. A teszteredmények IDE-n belüli áttekintése lehetővé teszi az eredményablakból közvetlenül a tesztekhez való ugrást.

Adatbázis támogatás

Az Aqua-ban zökkenőmentesen kezelhet több adatbázist, SQL-szkripteket fejleszthet, valamint low-level adat assertion-öket is fejleszthet az alkalmazás adatainak ellenőrzésére.

Az Aqua kapcsódik az adatbázisokhoz, lekérdezéseket futtat, adatokat exportál, és lehetővé teszi a sémák kezelését egy vizuális felületen. Ez azt jelenti, hogy az Oracle, SQL Server, PostgreSQL, MySQL és más adatbázisokhoz közvetlenül az IDE-ből férhet hozzá.

BI-alkalmazások létrehozása néhány kattintással

Jelentéskészítő – Rendezze át a jegyzetfüzet celláit egy vásznon, és készítsen interaktív dashboard stílusú alkalmazásokat.

Külső linkek megosztása – Ossza meg alkalmazásait e-mailben, privát vagy nyilvános linken keresztül.

Jelentésgyűjtemények (hamarosan) – Szervezze jelentéseit tematikus gyűjteményekbe, és ossza meg a döntéshozók csoportjaival .

Ütemezés – Rendszeres jelentésfrissítések biztosítása automatikus ütemezések beállításával.

A JetBrains Aqua, jelenleg preview verzióban elérhető, és jelenleg még ingyenes. Hogy ez meddig marad így arról nincs információnk.

Datalore 2023.2 Újdonságok

  • Natíve R csomag támogatás: Az R-rajongók örömére a Datalore Enterprise 2023.2-ben bevezették a natív R-csomagok támogatását. Mostantól könnyedén telepíthetünk csomagokat az `install.packages` által támogatott nyilvános és privát R csomagtárakból közvetlenül a Környezetkezelő fülről. Sőt, az Enterprise ügyfelek konfigurálhatnak egy non-conda egyéni alapkörnyezetet az R kernellel. Ez azt eredményezi, hogy a conda csomagok kimaradnak a Környezetkezelő keresési eredményei közül.
  • Környezeti változók és a Secrets funkció kivezetése: A szerkesztési jogosultsággal rendelkező userek mostantól a workspace szintjén kezelhetik a környezeti változókat – szükség szerint létrehozhatják, szerkeszthetik vagy törölhetik azokat. Az írási jogosultsággal rendelkező felhasználók környezeti változókat csatolhatnak és távolíthatnak el a jegyzetfüzetekhez, illetve a jegyzetfüzetükből. Végül a megtekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók csak megtekinthetik a környezeti változókat, de nem módosíthatják azokat. Ezzel a kiadással a meglévő Secrets funkció elavulttá válik. Az átállás egyszerűsítése érdekében zökkenőmentes, az új felhasználói felületbe integrált átállási folyamatot dolgoztak ki.
  • Notebook tartalom keresése
    : Keressen meg bizonyos kódrészleteket, vagy keresse meg a szükséges információkat a munkaterületek összes jegyzetfüzetében. A jegyzetfüzetek nevének keresése mellett mostantól a változók nevére és tartalmára is kereshet. A keresési eredményekben kiemelve látja a lekérdezést.
  • Undo és Redo funkciók a Report Builder-ben: Gyorsítsa fel a jelentéskészítés az Undo (visszavonás) vagy a Redo (újrakezdés) műveleteivel a billentyűzet gyorsbillentyűivel (Ctrl+z) vagy a jelentéskészítő felhasználói felületének gombjaival. Ez a funkció nagyobb rugalmasságot és ellenőrzést biztosít munkája felett, lehetővé téve a hibák gyorsabb és egyszerűbb kijavítását és a szükséges változtatások elvégzését.

jetbrains aqua szoftver vásárlás

JetBrains Datalore szoftvert vásárolna? Forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains hivatalos magyar partneréhez és viszonteladójához. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a tekintse meg webshopunkat.