Megjelent a RAD Studio 12.1-es verziója

Néhány napja elérhetővé vállt a RAD Studio 12.1 Athens, valamint a Delphi 12.1 és a C++Builder 12.1 kiadása.

A RAD Studio 12.1 Athens kiadás elsősorban a RAD Studio 12 új funkcióinak továbbfejlesztésére, további finomításokra és az ügyfelek kéréseinek teljesítésére összpontosít. Ezzel egyidejűleg befejeződött az új C++ Win64 Clang-alapú C++ fordító és eszköztár fejlesztése, amelyet eredetileg a 12.0-ban publikáltak.

A RAD Studio 12-es verziójának újdonságairól itt írtunk korábban.

RAD Studio 12.1 Athens újdonságai

Modernizált C++ Compilerek és Toolchain

Új Clang-alapú C++ fordító Win64-hez, egy kiváló minőségű toolchain kiváló STL-támogatással, 64 bites fordítóval és linkerrel, amely nagyszerű a nagy alkalmazások építéséhez és linkeléséhez, a külső könyvtárakkal és a C++ kóddal való jobb integrációhoz.

Az új Complier és a Toolchain tartalmazza a teljes IDE integrációt, valamint a VCL és FireMonkey alkalmazások készítésének lehetőségét a FireDAC és más adatbázis- és RTL-könyvtárak használatával.

Osztott szerkesztő nézetek a RAD Studio IDE-ben

A RAD Studio 12.1-ben az IDE támogatja az osztott szerkesztő nézeteket: több szerkesztő egymás mellett, egymás felett és alatt. Az osztott szerkesztők lehetővé teszik, hogy ugyanazt a fájlt egymás mellett szerkessze, így ugyanazt a fájlt több helyen szerkesztheti, és a képernyőn egy tervezési és egy kódnézet is megmaradhat.

Android API Level 34 and Improved Deployment

A RAD Studio 12.1-ben frissítve lett az Android API a 34. szintre. Ez a változás szükségessé tette az Android SDK frissítését, néhány további Android platform eszköz bevezetését, a Java futtatási idő frissítését és az alkalmazáscsomagolási folyamat javítását.

Javított Visual Assist integráció a C++Builder IDE-hez

A Visual Assist integráció a 12.0-ban került bevezetésre, és a 12.1-ben jelentősen továbbfejlesztették a minőségre fókuszálva, valamint kibővítették az átnevezési refaktorálási képességét, hogy a komponensek átnevezhetők legyenek a forráskódban és a vizuális tervezőkben.

Delphi LSP fejlesztése

A 12.1-es verziótól kezdve lehetőségünk van arra, hogy testre szabhassuk az egyes billentyűleütések viselkedését, amikor a kódkiegészítés megjelenik, mind normál, mind automatikus megjelenítés esetén. Ez lehetővé teszi, hogy a kiegészítést az általuk preferált viselkedésnek megfelelően konfigurálják. Át lett dolgozva az automatikus előhívás (auto-invoke) is, és összességében is a Delphi LSP-t számos fejlesztéssel lett kiegészítve.

VCL és FireMonkey fejlesztések

Az új verzió több tucatnyi fejlesztést tartalmaz mind a VCL, mind a FireMonkey könyvtárakhoz, különös tekintettel a RAD Studio 12.0-ban bevezetett funkciókra, beleértve a FireMonkey új Skia alapját, amely javítja a grafika és a felhasználói felület vezérlőelemeinek renderelését minden célplatformon.

Adathozzáférés minősége és támogatott adatbázisok

Az adatbázis-könyvtárak, a REST klienskönyvtár és a futásidejű könyvtár egyéb területein végzett számos fejlesztés mellett a FireDAC mostantól hivatalosan is támogatja a Firebird 5 és a PostgreSQL 16 verzióját.

Letöltésre fel!

Az aktív előfizetéssel rendelkező ügyfelek a RAD Studio, a Delphi és a C++Builder 12.1 változatát már ma letölthetik és telepíthetik meglévő licencükkel, és e-mailben értesítést kapnak az új kiadás elérhetőségéről. A letöltések az ügyfélportálon a https://my.embarcadero.com címen érhetők el.

Amennyiben nem rendelkezik aktív előfizetéssel vagy egy régebbi már támogatás nélküli verzióról szeretne frissíteni kérjen személyreszabott ajánlatot!

Megosztom ezt a bejegyzést

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

További friss hírek, akciók

Kövessen minket

Facebook és LinkedIn oldalainkon további érdekes hírekről és akciókról is értesülhet!
Share on facebook
Share on linkedin
Kategóriák

RAD Studio, Delphi, C++ Builder szoftver vásárlás

Ha felkeltette érdeklődősét valamelyik Embarcadero termék akkor forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, az Embarcadero magyarországi partneréhez és szerezze be nálunk Embarcadero szoftverét kedvezményesebb áron. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a +36 (1) 206 2147 telefonszámon.