Megjelent a JetBrains Space On-Premises 2023.2

Megjelent a JetBrains Space On-Premise 2023.2

Megjelent a Space On-Premises 2023.2 – egy könnyebben elérhető verzió, amely új, egyszerűsített telepítési lehetőségeket és más hasznos funkciókat tartalmaz.

Az új AWS one-click telepítési lehetőséggel mostantól gyorsan és egyszerűen futtathatja a Space-t az AWS felhőben. A Docker Compose-t stabil telepítésként is használhatja a Docker Compose kibővített konfigurációs lépéseivel, amelyeket ebben a verzióban adtunk hozzá.

A termelékenység javítása érdekében a Space On-Premises 2023.2 számos új funkcióval bővül, például a hatékony IDE-ihlette navigációval, a problémák időkövetésével, a build artifactok tárolásának és a projektfüggőségek gyorsítótárba helyezésének lehetőségével, a Rust csomagok támogatásával, a problémák gyors létrehozásának lehetőségével közvetlenül kódrészletekből és még sok mással.

Space On-Premises telepítési lehetőségek

A v2023.2 kiadásával a Space On-Premises telepítésének három különböző módja közül választhat. Telepítheti a Space-t az AWS felhőre, helyi környezetbe a Docker Compose segítségével vagy egy Kubernetes fürtbe.

AWS egy kattintással történő telepítés
Az AWS one-click telepítése a legegyszerűbb módja a Space On-Premises telepítésének. Az AWS csomag egy AWS natív és teljes körű AWS telepítést jelent, amelyet az AWS felhőben hosztolnak.

Ezzel a telepítéssel egy stabil megoldást kap, amely mérsékelten fogyasztja az AWS erőforrásait, és biztonságos adattárolást biztosít az AWS RDS és S3 segítségével. Az AWS-opció tökéletes azoknak a szervezeteknek, amelyek már használják az AWS-t, vagy még nem rendelkeznek dedikált infrastruktúrával.

Docker Compose telepítése
A Space On-Premises példányát Docker Compose segítségével konfigurált Docker-konténerekben is futtathatja. Ez a telepítési módszer gyors és egyszerű, lehetővé téve a Space On-Premises gyors telepítését és frissítését.

A Docker Compose opció egyszerű és stabil Docker natív telepítést biztosít, amely bárhol hosztolható, így rugalmasan igazítható a szervezet infrastruktúrájához.

Kubernetes telepítés
A Kubernetes natív csomag bármilyen klaszterbe telepíthető, akár a saját környezetében, akár az Amazon Elastic Kubernetes Service, a Google Kubernetes Engine, az Azure Kubernetes Service vagy bármely más, Kubernetes-t támogató felhőszolgáltatásban fut.

JetBrains Space On-Premise 2023.2 újdonságok

Erőteljes IDE-szerű navigáció
Az ismerős és hatékony IDE-ihlette navigáció mostantól a Space-ben is elérhető. Egyszerűen nyomja meg a Cmd+K billentyűkombinációt a Space-ben való navigáláshoz. Akárcsak a JetBrains IDE-ékben, az új navigáció különösen hasznos, ha ismeri a keresett elem nevét (vagy legalábbis egy részét). Mostantól minden adatod egy helyen van, néhány billentyűleütéssel könnyedén navigálhatsz a csevegőüzenetek, problémák és kódértékelések között.

Store Build artifact-ok és cache project függőségek tárolása a fájltárakban
A fájladattárak mostantól használhatók bármely build artifact (teszteredmények, kódminőségi jelentések vagy binárisok) tárolására, illetve a projektfüggőségek helyi gyorsítótáraként. Ezáltal tovább egyszerűsítheti a CI-feladatokat, erőforrásokat takaríthat meg és javíthatja a build időt.

Merge-request-ek előre kitöltése commitokból
A merge request-ek és a kódértékelések mostantól rendelkeznek egy külön leíró mezővel, amely tartalmazza az összes releváns részletet. Az új merge request részleteit előre kitöltheti az ág commitjaiból származó üzenetekkel is, ha a leírás mező alatt a Copy text from commit messages gombra kattint.

Issue-k létrehozása kódrészletekből
Mostantól kiemelhet egy kódrészletet, és létrehozhat belőle egy issue-t, vagy közvetlenül elküldheti egy csevegőbe vagy csatornára. A kiemelt terület kódrészletként jelenik meg a megfelelő fájlra vagy a tárolóban lévő commitra mutató hivatkozással, így mások gyorsan megtekinthetik és elérhetik azt.

Az feladatokra fordított idő nyomonkövetése
Amellett, hogy visszamenőlegesen is naplózhatja a Space issue-kra töltött időt, mostantól dinamikusan is nyomon követheti azt, hogy jobban be tudja osztani a munkaidejét. Az eltöltött idő az aktuális dátummal kerül naplózásra, és bármikor folytathatja egy meglévő időmérő folytatását vagy szerkesztheti a bejegyzést, hogy pontosan nyomon követhesse a sprintjeit.

Projekteken átívelő hozzáférés az issue-khoz
A Space megkönnyíti a különböző projekteken való egyidejű munkát, mivel mostantól egyetlen helyen kezelheti az összes, a szervezeten belül elérhető issue-t. Emellett mostantól könnyebben kereshet az issue-k között a fejlett szűrők használatával.

Container image-ek közzététele a Docker Hub-ba
Mostantól a Docker- és OCI-image-eket, valamint a Helm-diagramokat is közzéteheti a Space Packages-ről a Docker Hubon.

JetBrains szoftver vásárlás

Tisztelt Érdeklődő!

Ha felkeltette érdeklődősét valamelyik JetBrains termék akkor ahelyett, hogy a gyártótól venné meg teljes áron, forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains magyarországi partneréhez és szerezze be nálunk JetBrains szoftverét kedvezményesebb áron. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a +36 (1) 206 2147 telefonszámon.

Irány a webshop

Megosztom ezt a bejegyzést

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

További friss hírek, akciók

Kövessen minket

Facebook és LinkedIn oldalainkon további érdekes hírekről és akciókról is értesülhet!
Share on facebook
Share on linkedin
Kategóriák