Remote Development JetBrains IDE-k esetében

Az IDE-k 2021.3-as kiadásainak megjelenésével együtt érkezett még egy fontos újdonság éspedig a Remote Development (távoli fejlesztés) támogatás az IntelliJ Platformhoz!

Mostantól a forráskódot, az eszköztárat és az IDE háttértárát is hosztolhatja távoli szerveren, miközben egy lokális, IntelliJ Platformon alapuló vékony klienst használhat a projekt írásához, navigálásához, refaktorálásához, futtatásához, hibakereséshez és teszteléséhez. Az élmény pontosan olyan, mintha egy helyben hosztolt projekttel és egy helyben telepített JetBrains IDE-vel dolgozna.

Továbbá bevezetésre került az orchestrációs támogatást is a JetBrains Space-ben, azaz egy szoftvercsapatok és projektek számára kifejlesztett megoldást, amely lehetővé teszi a távoli fejlesztőkörnyezetek virtuális gépként történő automatizált kezelését a felhőben. A Space naprakészen tartja a kódot, a függőségeket pedig lefordítja és indexeli, így Ön pillanatok alatt csatlakozhat és elkezdheti a munkát!

A legegyszerűbb esetben a remote development megoldás SSH-n keresztül csatlakozik egy meglévő szerverhez. Az IDE-t egy backend szolgáltatásként telepíti, majd ide, felhasználói felület megjelenítése nélkül, betölti a projektet. Lokálisan egy vékony kliens fut, amely csatlakozik ehhez az IDE backendhez, és egy teljesen működő felhasználói felületet biztosít, mintha az IDE helyben futna, annak ellenére, hogy az összes feldolgozás a távoli szerveren történik.

Ezt az egész folyamatot a JetBrains Gateway, egy új, kompakt, önálló alkalmazás kezeli, amely mindent biztosít, amire a távoli fejlesztés megkezdéséhez szüksége van.

A JetBrains Kliens helyi szinten fut, és az IDE backend felhasználói felületét biztosítja. A kliens az IntelliJ Platformra épül, és pont úgy működik akár egy „hagyományos” IntelliJ-alapú IDE. Ugyanazokkal a szerkesztő, kódkiegészítő, navigációs, ellenőrzési és refaktorálási eszközökkel rendelkezik, mint egy lokálisan futó IDE, de az összes fájl tárolása és az összes nyelvi feldolgozás a távoli szerveren történik.

A távoli fejlesztés egy nagyszerű módja annak, hogy kihasználhassuk a nagy teljesítményű felhőalapú szervereket, reprodukálható, tiszta fejlesztési környezetet hozzunk létre, és ne kelljen azon izgulunk, hogy elhagyjuk a laptopunkat az összes fontos forráskóddal.

Támogatott IDE-k és licencelés

A távoli fejlesztés a meglévő fizetős előfizetés részét képezi. A JetBrains IDE-ket működtető IntelliJ Platformba van beépítve. A JetBrains Gateway egy csomagbanérhető el az IntelliJ IDEA Ultimate, a PyCharm Professional, a GoLand, a PhpStorm és a RubyMine termékekkel. Használhatja önálló JetBrains Gateway alkalmazásként is a CLion és a WebStorm termékekkel együtt. A gyártó tervei szerint a jövőbeni kiadásokban további IDE-ket is támogatni fog.

JetBrains szoftver vásárlás

Tisztelt Érdeklődő!

Ha felkeltette érdeklődősét valamelyik JetBrains termék akkor ahelyett, hogy a gyártótól venné meg teljes áron, forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains magyarországi partneréhez és szerezze be nálunk JetBrains szoftverét kedvezményesebb áron. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a +36 (1) 206 2147 telefonszámon.

Irány a webshop

További friss hírek, akciók

Kövessen minket

Facebook és LinkedIn oldalainkon további érdekes hírekről és akciókról is értesülhet!
Share on facebook
Share on linkedin
Kategóriák