Embarcadero és JetBrains termékek a Modern Vállalkozások Programban

Múlt hét óta elérhetők a Modern Vállalkozások Programban – a Ker-Soft gyártó-profilján keresztül – olyan népszerű Embarcadero szoftvertermékek mint a Delphi, a RAD Studio vagy a C++Builder, illetve több népszerű JetBrains termék, többek között az IntellijIDEA, a PHPStorm, a WebStorm, a ReSharper vagy az All Product Pack. Ez azt jelenti, hogy ezek a termékek is elérhetővé váltak a GINOP, VEKOP és a Digitális Jólét Programokban. A szoftverek eléréséhez látogasson el a Ker-Soft profiljára.

TIPP: A kereső nem túl logikusan működik, így ha valaki a főoldal felől érkezve akarja megtalálni a fent említett szoftvereket, akkor a „Szállítók és termékek” aloldalon a keresést megelőzően a „Termékmegjelenítés szintje” bal oldali menüben át kell állítani a szintet a „termékek” szintjére.

Mi a Modern Vállalkozások Programja?

Egy olyan, vállalkozásokat segítő program, amely a Közép-magyarországi régión kívül székhellyel rendelkező hazai mikro- és kis- és középvállalkozások digitális felzárkózását segíti. A program 2015-ben indult és a nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel 2017-ben meg lett hosszabbítva, így jelnelegi kifutása 2021. május 31. Jelenleg Ehhez a programban több mint 600 minősített szállító mintegy 2000 terméke közül lehet választani.

Mit kínál a Modern Vállalkozások Program a kkv-k számára?

A Programba való regisztrációt követően egy díjmentes audit során tanácsadók felmérik a vállalkozás digitális felkészültségét. Ezen audit kiértékelése során dől el, hogy cége megkaphatja-e a Digitálisan Felkészült Vállalkozás (DFV) minősítést, ami jóval több, mint egy tanúsítvány. Ennek birtokában +5%-al (akár 3 millió Ft-al) több támogatást is szerezhet egy cég a GINOP-3.2.2 kódjelű, kapcsolt pályázati konstrukcióban, ahol digitális eszközökre, szoftverekre és szolgáltatásokra lehet pályázni.

A Program egyik legfontosabb előnye, hogy DFV minősítéstől függetlenül minden auditált vállalkozás kézhez kap egy testre szabott fejlesztési koncepciót, illetve az, hogy a Program munkatársai szállítófüggetlenül, tehát az auditált vállalkozások számára legoptimálisabb megoldást kínálva , személyre szabott fejlesztési javaslatot tesznek.

Továbbá a Modern Vállalkozások Programja abban is tud segíteni, hogy a koncepcióban utal a szervezetfejlesztési igényekre. Ehhez kapcsolódó további lehetőség az idén februárban indult GINOP-1.1.2 kódjelű program, amely kimondottan a vállalkozók pénzügyi, üzleti mentorálását célozza. A GINOP-6.1.7 program pedig a munkavállalói képzésekben, illetve kiemelten a digitális kompetenciák fejlesztésében segítheti cégét.