JetBrains PHPStorm 2021.3 - legfőbb újdonságok

Ezúttal a JetBrains PhpStorm új kiadását vesszük górcső alá. Az IntellijIDEA 2021.3 verzió újdonságairól alábbi bejegyzésünkben olvashatnak.

JetBrains PhpStorm 2021.3 újdonságok

A PhpStorm 2021.3 egy jelentős frissítés, amely bevezeti a nemrégiben kiadott PHP 8.1 támogatását, jobb kezelést biztosít a PHP-ben, új a HTTP-klienseket és a VCS-integrációkat tartalmaz.
  • PHP 8.1: A PHP 8.1 kiadás talán egyik legjobban várt újdonsága az enum-ok használata lesz. Ezeknek a támogatása már a PhpStorm 2021.2-ban be lett vezetve. (Egy enum a PHP-ban esetek halmazát valamint módszereket tartalmaz és típusos tippként is használható – ezekben az esetekben a PhpStorm hibák kiemelésével és megfelelő javaslatokkal szolgál, hogy időt takarítson meg). Ezen kívül a PHP 8.1 bevezeti a ‘never’-t mint új típus return értékek esetében. Valamint a PHP 8.1-ban deklarálhatunk végső osztálykonstansokat, hogy ne lehessen őket felülírni child osztályokban, és a PhpStorm automatikusan ellenőrizni fogja az ilyen eseteket.
  • Laravel: Laravel collection-ok támogatása (Az új Laravel kiadásban az illuminate/collections csomag támogatja majd az általános megjegyzéseket).
  • Doctrine: Továbbfejlesztett Doctrine Collections támogatás.
  • Refactoring: Osztályok mozgatása drag and drop-al, “Inline variable” refactoring mely lehetővé teszi a változóra való hivatkozások lecserélését a tényleges változó értékére, Inline method refactoring mely lehetővé teszi, hogy a method hívásait a method tartalmára cserélje, és magát a method-ot törölje.
  • Deployment: Rsync támogatás, proxy támogatás SSH kapcsolatokhoz, olyan fájlok újraküldése, amelyeket nem sikerült feltölteni a Transfer ablakban található Retry link segítségével.
  • HTTP kliens: Bináris válaszok a HTTP kliensben, HTTP request identifier-ek témogatása, valamint mostantól a HTTP-kliens átirányíthatja a kimenetet egy egyéni fájlba vagy könyvtárba.
  • Web Technológiák: a useState értékeinek és funkcióinak átnevezhetősége, require() auto import, valamint minden WebStorm 2021.2 újdonság.
  • Felhasználói élmény: Új Könyvjelző eszközök ablak, forrás előnézet a Show Usages esetében.
  • VCS: Újratervezett VCS beállítások, új ‘Push All up to Here’ parancs, Align Changes kiemelés.
Részletes infó az összes újdonságról: What’s new

Próbálja ki a PhpStorm-ot 30 napig ingyen!

JetBrains szoftver vásárlás

Tisztelt Érdeklődő!

Ha felkeltette érdeklődősét valamelyik JetBrains termék akkor ahelyett, hogy a gyártótól venné meg teljes áron, forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains magyarországi partneréhez és szerezze be nálunk JetBrains szoftverét kedvezményesebb áron. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a +36 (1) 206 2147 telefonszámon.

Irány a webshop

További friss hírek, akciók

Kövessen minket

Facebook és LinkedIn oldalainkon további érdekes hírekről és akciókról is értesülhet!
Share on facebook
Share on linkedin
Kategóriák