Megjelent a JetBrains PhpStorm 2022.3

Megelent az PhpStorm idei utolsó frissítése a 2022.3

A PhpStorm 2022.3 egy jelentős frissítés, amely már támogatja a PHP 8.2-t, tartalmazza az új felhasználói felületet, a Code Vision for PHP-t, a gyorsjavítási előnézetet, a ParaTest támogatását, a PHPDoc renderelt nézetét, a Redis-t az adatbázis-eszközökben és még sok mást.
  • Új kelezőfelület: Az új verziótól kezdve elérhető (igaz még csak béta verzióban) a letisztultabb, kevesebb zavaró tényezőt tartalmazó és gyorsabban működő új felhasználói felület. Alapértelmezés szerint még ki van kapcsolva, de bekapcsolható az alábbi módon: Settings/Preferences | Appearance & Behavior | New UI Preview.
  • User Experience: Code Vision fejlesztések, Quick-fix előnézet (javítások előnézete), Reader mód a PHPDoc blokkokhoz, gyorsabban elérhető dokumentáció (F1 és Ctrl+Q megnyomásával), Datetime formátum előnézete és még sok minden más.
  • PHP 8.2 támogatás: Readonly class-ok támogatása, elavult dinamikus property-k kezelése és gyors javítása, typesystem javítások.
  • Hibajavítás: phpinfo() output validálás, szerver konfiguráció ellenőrzése egy parancsfájl segítségével, új „return from function” hibakeresési lépés az Xdebug 3.2-höz amely lehetővé teszi a visszatérési érték ellenőrzését.
  • Adatbázisok:Megvalósult a régóta várt Redis támogatásának előzetes iterációja.
  • PHP eszközök integrációja: Tesztek futtatása a ParaTest-el párhuzamosan, külső PHP formázók futtatása, Robo integráció, Prophecy támogatás.
  • Új Settings Sync megoldás: Két régi szinkronizálási megoldás (IDE Settings Sync és Settings Repository) lett egyesítve egybe. Az új megoldás lehetővé teszi a beállítások megbízható szinkronizálását a különböző IDE-k és gépek között.
  • Docker: A Docker mostantól futtatható WSL-ről Docker Desktop nélkül, új context action (Pull image), .dockerignore fájltípusok támogatása, Docker connections-ok a Docker Contexts-ből.CPU és Heap Memory grafikonok elérhetőek profilozás közben.
  • HTTP kliens: A HTTP-kliens mostantól jobb formázási lehetőségeket biztosít a hosszú URL-ekkel rendelkező kérésekhez, továbbá támogatja a kérések előtt végrehajtott szkriptblokkokat.
  • Keretrendszerek és Technológiák: Az új deklaratív HTTP kliensek támogatása a Spring 6-ban. Kísérleti GraalVM natív hibakereső Java-hoz. Javított navigáció a Protobuf és a Java források között, javított kódbetekintés a Spring Shell számára, JAX-RS végpontok javított támogatása, átalakított AWS CloudFormation plugin, Jakarta Persistence 3.1 támogatása.
  • Webfejlesztés: Új Next.js és Vite projekt sablonok, Code Vision JavaScript-hez és TypeScript-hez, Vue frissítések, Vitest támogatás.

Akinek pedig ez sem elég az látogasson el a hivatalos oldalra a további részletekért.

JetBrains szoftver vásárlás

Tisztelt Érdeklődő!

Ha felkeltette érdeklődősét valamelyik JetBrains termék akkor ahelyett, hogy a gyártótól venné meg teljes áron, forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains magyarországi partneréhez és szerezze be nálunk JetBrains szoftverét kedvezményesebb áron. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a +36 (1) 206 2147 telefonszámon.

Irány a webshop

Megosztom ezt a bejegyzést

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

További friss hírek, akciók

Kövessen minket

Facebook és LinkedIn oldalainkon további érdekes hírekről és akciókról is értesülhet!
Share on facebook
Share on linkedin
Kategóriák