Megjelent a JetBrains Intellij IDEA 2022.2

Megelent az IntelliJ IDEA idei második frissítése a 2022.2

Az IntelliJ IDEA új kiadása több minőségi javítást is tartalmaz a távoli fejlesztési funkciók terén. A 2022.2-es verziótól az IntelliJ IDEA a JetBrains Runtime 17-et használja, amely számos módon javítja az IDE teljesítményét. Az IntelliJ IDEA Ultimate mostantól támogatja a Spring 6 és a Spring Boot 3 funkciókat, és számos más keretrendszerhez is frissítéseket vezet be. Alább picit részletesebben is végigvesszük az IntelliJ IDEA 2022.2 legfontosabb újdonságait:

  • JBR 11-ről a JBR 17-re való átállás: Az új verziótól kezdve minden IntelliJ IDEA frissítés a JetBrains Runtime 17 (JBR 17) verzióval érkezik, amely jelentős IDE-teljesítménynövekedést, jobb biztonságot, a Metal API-nak köszönhetően pedig javított renderelési teljesítményt jelent macOS-en.
  • Spring 6 és Spring Boot 3 funkciók támogatásaAz IntelliJ IDEA mostantól teljes mértékben támogatja a Spring 6 és Spring Boot 3 funkciókat, beleértve az új @AutoConfiguration osztályokat és @ConfigurationProperties osztályokat.
  • Java: Továbbfejlesztett refactoring, újabb JAVA-s ellenőrzések. Több JUnit-hez kapcsolódó Java-ellenőrzést JVM-ellenőrzéssé alakítottak, így ezek már Kotlinban is elérhetők.
  • Kotlin: Kotlin 1.7.0 funkciók támogatása, Data Flow adatfolyam-elemzés támogatása a Kotlin debuggerben. Az IntelliJ IDEA natív builder a Kotlin fordítónak a projektben konfigurált verzióját használja.
  • Szerkesztő:Gyorsabb hozzáférés a kódkiegészítési beállításokhoz, új értesítési panel a fájltípus-társítások beállításához, új művelet tartalomjegyzékek generálásához Markdown fájlokban.
  • Scala: Továbbfejlesztett Scala 3 támogatás, új ellenőrzések és automatikus kódkiegészítések a Scala compiler-hez, compiler-alapú kiemelásek.
  • Groovy: Groovy-integrált lekérdezések (GINQ) támogatása. Az IDE mostantól szintaxis-kiemelést, kódkiegészítést és ellenőrzést biztosít a Groovy 4 ezen funkciójához.
  • Profiler: CPU és Heap Memory grafikonok elérhetőek profilozás közben.
  • UX fejlesztések: Annak érdekében, hogy megkönnyítsék az egyes fájlok futtatását és hibakeresését külön futtatási konfiguráció nélkül, bevezették az új Run/Debug widgetből elérhető Run Current File funkciót. Billentyűparancs a betűméret globális megváltoztatásához. Az adattár klónozásának előrehaladását mutató sáv az üdvözlő képernyőn. Merge All Project Windows parancs macOS-on.
  • Keretrendszerek és Technológiák: Az új deklaratív HTTP kliensek támogatása a Spring 6-ban. Kísérleti GraalVM natív hibakereső Java-hoz. Javított navigáció a Protobuf és a Java források között, javított kódbetekintés a Spring Shell számára, JAX-RS végpontok javított támogatása, átalakított AWS CloudFormation plugin, Jakarta Persistence 3.1 támogatésa.
  • Adatbázis eszközök: Több CSV fájl importálásának lehetősége, új felhasználói felület a Módosítás párbeszédpanelhez.
  • Docker: Mostantól könnyedén lehet képeket másolni az egyik Docker daemonról a másikra az új Copy Docker Image művelet segítségével. Docker-hez történő automatikus csatlakoztatás az IDE újraindításakor.
  • Kubertenes: Az IntelliJ IDEA 2022.2 Kubernetes pluginja integrációt biztosít a Telepresence eszközzel annak érdekében, hogy a Kubernetes fürtben lévő szolgáltatásoktól érkező HTTP-hívásokat elfogja és a helyben futó szolgáltatáshoz irányítsa.
  • Webes fejlesztés: Angular standalone komponensek támogatása, javított Vue 3 támogatás, TypeScript 4.7 támogatás.
Akinek pedig ez sem elég az látogasson el a hivatalos oldalra a további részletekért. Sajnos eddig még nem készült az újdonságokat bemutató JetBrains videó,  így addig csak ey UI preview videót tudunk ajánlani.

JetBrains szoftver vásárlás

Tisztelt Érdeklődő!

Ha felkeltette érdeklődősét valamelyik JetBrains termék akkor ahelyett, hogy a gyártótól venné meg teljes áron, forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains magyarországi partneréhez és szerezze be nálunk JetBrains szoftverét kedvezményesebb áron. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a +36 (1) 206 2147 telefonszámon.

Irány a webshop

Megosztom ezt a bejegyzést

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

További friss hírek, akciók

Kövessen minket

Facebook és LinkedIn oldalainkon további érdekes hírekről és akciókról is értesülhet!
Share on facebook
Share on linkedin
Kategóriák