Itt a JetBrains Datalore Enterprise 2023.2

Megjelent a JetBrains Datalore új 2023.2-es verziója

A Datalore Enterprise új verziója natív R csomagtámogatást nyújt az R felhasználók számára, és javítja a kollaboratív data science élményt a notebook-tartalomkereséssel, a környezeti változók kezelésével és a Report builder használhatóságának javításával.
  • Natíve R csomag támogatás: Az R-rajongók örömére az új verzióban bevezették a natív R-csomagok támogatását. Mostantól könnyedén telepíthetünk csomagokat a támogatott nyilvános és privát R csomagtárakból közvetlenül a Környezetkezelő fülről. Sőt, az Enterprise ügyfelek konfigurálhatnak egy non-conda egyéni alapkörnyezetet az R kernellel. Ez azt eredményezi, hogy a conda csomagok kimaradnak a Környezetkezelő keresési eredményei közül.
  • Környezeti változók és a Secrets funkció kivezetése: A szerkesztési jogosultsággal rendelkező userek mostantól a workspace szintjén kezelhetik a környezeti változókat – szükség szerint létrehozhatják, szerkeszthetik vagy törölhetik azokat. Az írási jogosultsággal rendelkező felhasználók környezeti változókat csatolhatnak és távolíthatnak el a jegyzetfüzetekhez, illetve a jegyzetfüzetükből. Végül a megtekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók csak megtekinthetik a környezeti változókat, de nem módosíthatják azokat. Ezzel a kiadással a meglévő Secrets funkció elavulttá válik. Az átállás egyszerűsítése érdekében zökkenőmentes, az új felhasználói felületbe integrált átállási folyamatot dolgoztak ki.
  • Notebook tartalom keresése: Keressen meg bizonyos kódrészleteket, vagy keresse meg a szükséges információkat a munkaterületek összes jegyzetfüzetében. A jegyzetfüzetek nevének keresése mellett mostantól a változók nevére és tartalmára is kereshet. A keresési eredményekben kiemelve látja a lekérdezést.
  • Undo és Redo funkciók a Report Builder-ben: Gyorsítsa fel a jelentéskészítés az Undo (visszavonás) vagy a Redo (újrakezdés) műveleteivel a billentyűzet gyorsbillentyűivel (Ctrl+z) vagy a jelentéskészítő felhasználói felületének gombjaival. Ez a funkció nagyobb rugalmasságot és ellenőrzést biztosít munkája felett, lehetővé téve a hibák gyorsabb és egyszerűbb kijavítását és a szükséges változtatások elvégzését.

Akinek pedig ez sem elég az látogasson el a hivatalos oldalra a további részletekért.

A Datalore intuitív és gyorsan megtanulható. Ráadásul egyéneknek és max 4 fős csapatoknak ingyenes!

JetBrains szoftver vásárlás

Tisztelt Érdeklődő!

Ha felkeltette érdeklődősét valamelyik JetBrains termék akkor ahelyett, hogy a gyártótól venné meg teljes áron, forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains magyarországi partneréhez és szerezze be nálunk JetBrains szoftverét kedvezményesebb áron. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a +36 (1) 206 2147 telefonszámon.

Irány a webshop

Megosztom ezt a bejegyzést

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

További friss hírek, akciók

Kövessen minket

Facebook és LinkedIn oldalainkon további érdekes hírekről és akciókról is értesülhet!
Share on facebook
Share on linkedin
Kategóriák