Megjelent a RAD Studio, Delphi és C++Builder 11.2

Új eszközök és minőségi javítások - ez a RAD Studio 11.2

Minőségközpontú kiadás új eszközökkel és IDE-fejlesztésekkel. Javított használhatóság, teljesítmény és stabilitás. Röviden ezt nyújtja az új kiadás.

Az új kiadás már tartalmazza az iOS Simulator platform támogatását a macOS ARM 64-en a Delphi nyelvhez, a Delphi Linux debuggerét átállítja az LLDB technológiára, és néhány jelentős új funkcióval bővíti a RAD Studio IDE-t, beleértve a Markdown támogatást, valamint egy nagyon népszerű felhasználó igényt, éspedig, hogy az IDE vizuálisan jelezze az inaktív kódot a kódszerkesztőben.

RAD Studio 11.2 Alexandria újdonságok részletesen

Delphi iOS Szimulátor

A RAD Studio 11.2-ben lévő iOS-szimulátor támogatást kínál a Delphi nyelvhez, és lehetővé teszi az iOS-szimulátor binárisok generálását ARM-64 (M1 vagy M2 CPU-kon) futó macOS-eszközökhöz. Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a Delphi alkalmazásaikat különböző Apple-eszközökön teszteljék az iOS-szimulátor segítségével, anélkül, hogy meg kellene vásárolni vagy akár kézbe venni az adott hardvert.

Marco Cantù (az Embarcadero Product Manager-e) szerint „az iOS szimulátor specifikus támogatásának elérhetősége a Delphiben teljessé teszi a RAD Studio egy forráskódú, több eszközre történő fejlesztés eszközrendszerét, és az iOS-fejlesztés élményét sokkal gördülékenyebbé és gyorsabbá teszi”.

Android API Level 32

Az új 11.2-es kiadásban az IDE lehetővé teszi az Android 32-es API-szint megcélzását (a 11.1-es verzióban még csak a  30-as API-szint volt elérhető), amit a Google Play 2022 novemberétől már meg fog követelni. A telepítőt is frissítették, hogy a legújabb Android SDK eszközök által megkövetelt Eclipse Temurin JDK 11-et is felkínálja.

LLDB for Delphi for Linux

A Delphi Linux toolchain korábban a GDB-t használta hibakeresésre; ebben a kiadásban viszont ezt már lecserélték az LLDB-re, amely mind a funkciók, mind a Delphi nyelvi szintaxis támogatása terén jelentős minőségi javulást biztosít.

Markdown Documentumok IDE támogatása és VCL-alapú HTML Előnézet

Mostantól megnyithatja és szerkesztheti a Markdown (.md) fájlokat, sőt megtekintheti egy rich text-re renderelt verzióját az Előnézet tabon. A Markdown megjelenítés támogatja a táblázatok és más speciális címkék megjelenítését is.

Hasonlóképpen, a HTML-fájlok az IDE-n belül egy új, natív VCL-alapú megjelenítővel formázott HTML-ként kerülnek megjelenítésre. A Markdownhoz hasonlóan a HTML nem szerkeszthető a formázott előnézetben, de a felhasználók a kódszerkesztőben mind a HTML-t, mind a Markdownt szerkeszthetik.

Ahogyan David Millington, az Embarcadero termékmenedzsere fogalmaz „Azzal, hogy a nehézkes beágyazott webböngészők használatától eltávolodtunk, és azokat egy magában a Delphiben implementált HTML renderelővel helyettesítettük, a RAD Studio IDE teljesítménye számottevően nőtt”.

Több száz minőségjavítás

„Több mint 30, a Quality Portal-on keresztül kért új funkciót valósítottunk meg” – jegyzi meg Marco Cantù – „és több mint 420 különböző hibát javítottunk ki, amelyeket az ügyfelek jelentettek az oldalon keresztül.”

„A RAD Studio 11.2 a fontos részletekre összpontosít. Ez a sok apró részlet együttesen nagy ugrásokhoz vezet a minőség és a fejlesztői termelékenység terén.” Ezek pedig ismét David Millington szavai.

Még többet szeretne tudni?

Amennyiben még több információt szeretne az új verzióval kapcsolatban, akkor az alábbi linkeket ajánljuk, valamint a lejjebb linkelt videókat :

11.2 Launch Webinar felvételről (angol nyelvű):

Ismeri a Delphi-Klubot?

Amennyiben még nem ismeri akkor szeretnénk figyelmébe ajánlani az általunk működtetett delphi-klub.hu weboldalt melyen a Delphi-vel, valamint az Embarcadero további termékeivel (RAD Studio, C++Builder, Interbase) kapcsolatos hírek, akciók, cikkek, videók és sok már érdekesség is található, magyar és angol nyelven.

Megosztom ezt a bejegyzést

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

További friss hírek, akciók

Kövessen minket

Facebook és LinkedIn oldalainkon további érdekes hírekről és akciókról is értesülhet!
Share on facebook
Share on linkedin
Kategóriák

Embarcadero szoftver vásárlás

Ha felkeltette érdeklődősét valamelyik Embarcadero termék akkor forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, az Embarcadero magyarországi partneréhez és szerezze be nálunk Embarcadero szoftverét kedvezményesebb áron. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a +36 (1) 206 2147 telefonszámon.