JetBrains TeamCity 2021.2 és YouTrack 2021.3 - legfőbb újdonságok

Ezúttal két JetBrains, kollaborációs termék legújabb verzióinak újdonságait foglaljuk össze röviden. Következnek a JetBrains TeamCity 2021.2 és JetBrains YouTrack 2021.3 legfőbb újdonságai röviden.

JetBrains TeamCity 2021.2 újdonságok

A TeamCity 2021.2 bevezeti a kétfaktoros hitelesítést, számos frissítést tartalmaz ami a Perforce Helix Core és Perforce Helix Swarm integrációkat illeti, és még szorosabban integrálódik a JetBrains Space platformmal. Ezen felül az Azure DevOps felhasználók mostantól bejelentkezhetnek az Azure AD-fiókjukkal a TeamCity-be. A C#-fejlesztők pedig imádni fogják, hogy az új C#-szkript-összeállítási futtató segítségével beállíthatják a felépítési lépéseket.

  • Kétfaktoros hitelesítés: A CI/CD szerverek biztonságának további növelésére a TeamCity rendszergazdák mostantól engedélyezhetik a kétfaktoros hitelesítést, és megkövetelhetik a felhasználóktól, hogy további hitelesítési kódot adjanak meg a bejelentkezéshez.
  • Szorosabb Perforce Helix integráció: Build-ek futtatása shelved changelist-eken, új Perforce Shelve Trigger, automatikus címkék a Helix szerverben, paraméterezhető kapcsolat változók. További részletek a Perforce integrációkról ebben a videóban.
  • Egy lépéssel közelebb a Space-hez: Az új verzióban megtalálható az új JetBrains Space hitelesítési modul, amely lehetővé teszi a Space-fiókkal való bejelentkezést, ugyanúgy ahogyan ezt a GitHub vagy a GitLab segítségével tenné.
  • Hitelesítés Azure DevOps segítségévelA TeamCity 2021.2-ben elérhető az új Azure DevOps OAuth 2.0 hitelesítési modul, amely lehetővé teszi, hogy Azure AD-fiókkal jelentkezzen be a TeamCitybe.
  • CI/CD eygszerűsítése C# fejlesztők számára : a useState értékeinek és funkcióinak átnevezhetősége, require() auto import, valamint minden WebStorm 2021.2 újdonság.
  • Adatbázis eszközök: Új C# Script build runner, amely egyszerű módot kínál az build lépések valódi programozási nyelven történő megírására. Többé nem kell időt töltenie azzal, hogy a Google keresőben PowerShell parancsokat keresgél – ehelyett használhatja az egyszerű C# szkripteket.
  • Kotlin DSL integráció: A TeamCity 2021.2-től kezdve konfigurálhatja a folyamatok olyan elemeit, amelyekre korábban nem terjedt ki a Kotlin DSL, például a problémakövetőket, az egyéni diagramokat vagy a megosztott erőforrásokat.
Részletes infó az összes újdonságról: What’s new

JetBrains YouTrack 2021.3 újdonságai

A YouTrack 2021.3 olyan újdonságokkal érkezik, mint a Timesheets, egy új időkövetési funkció, amely minden eddiginél egyszerűbbé teszi a feladatokra és projektekre fordított idő nyomon követését, kezelését és jelentését, valamint hozzá lett adva a GitLab az Importálás varázslóhoz.
  • Timesheets: A timesheets egy új, egyszerű módot biztosít az egyes megbízottak, csapatok és projektek munkaelemeinek (időkövetési bejegyzéseinek) megtekintésére és kezelésére. A munkaelemek naptárban vagy interaktív táblázatban jeleníthetők meg és szerkeszthetők.
  • GitLab import: Mostantól a problémák, projektek, felhasználók és egyéb entitások migrálhatóak a GitLabból a YouTrack rendszerbe az Importálás varázsló segítségével. A GitLabból a YouTrackbe történő folyamatos importálás is beállítható.
  • Elavult REST API támogatás beszüntetése : Bármilyen integráció mely az elavult REST API-t hasznélja, elképzelhető, hogy a 2021.3-as verziótól nem fog rendesen működni.
Részletes infó az összes újdonságról: What’s new

JetBrains szoftver vásárlás

Tisztelt Érdeklődő!

Ha felkeltette érdeklődősét valamelyik JetBrains termék akkor ahelyett, hogy a gyártótól venné meg teljes áron, forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains magyarországi partneréhez és szerezze be nálunk JetBrains szoftverét kedvezményesebb áron. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a +36 (1) 206 2147 telefonszámon.

Irány a webshop

További friss hírek, akciók

Kövessen minket

Facebook és LinkedIn oldalainkon további érdekes hírekről és akciókról is értesülhet!
Share on facebook
Share on linkedin
Kategóriák