JetBrains Rider 2022.2 roadmap

Mire számítsunk a Rider 2022.2-es verzióban?

Új alapértelmezett beállítások a per-project beállításokhoz

Több száz testreszabás végezhető el a Riderben. De ezek közül néhányat minden egyes projekthez be kell állítani, ami nehézkes lehet. Ezért az új verzióban a beállítások és az eszközablakok az összes projektre vonatkozóan úgy lesznek elmentve, ahogyan Ön azokat beállította, nem csak az aktuális projektre vonatkozóan.

Fő eszköztár változások

Minden Rider-felhasználó támaszkodik a Solution Configurations-re (Megoldáskonfigurációk) futtatási, hibakeresési és egyéb környezetek esetében. A visszajelzések alapján azonban az emberek azt szeretnék, ha a konfigurációk könnyen elérhetőek lennének, de nem mindig egy nagy kijelzőn, elöl és középen. Ezért az új verzióban módosítani fogják a Solution Configuration láthatóságát a fő eszköztáron alapértelmezés szerint. Mint mindig, ez is testreszabható lesz, és  tartósan is megjeleníthető a switcher a fő eszköztáron.

A MAUI futási konfigurációk támogatása

Azok akik cross platform fejlesztést végeznek, egy könnyen használható run konfigurációt kapnak az alkalmazások célplatformra történő telepítéséhez, beleértve az Android, iOS és Mac Catalyst platformokat is. A MAUI támogatás részeként a JetBrains bevezeti a MAUI Run Configurations-t. Ezek tartalmazni fogják a fent említett platformokra vonatkozó beállításokat. Ahelyett, hogy egy adott TargetFramework-je lenne a projekteknek, mint sok .NET alkalmazásnál, mostantól a projektek számára az összes célplatformot meg lehet határozni.

Új eszköztárak Xamarin és a Unity számára

A Xamarin fejlesztők néhány változást fognak látni a felhasználói felületen, különösen a megoldások, projektek és eszközök Futtatási konfigurációi körül. A felhasználói felület frissülni fog, hogy jobban illeszkedjen a Xamarin alkalmazások hibakereséséhez és futtatásához szükséges munkafolyamatokhoz, valamint azokhoz az alkalmazásokhoz, amelyeket eszközökön kell tesztelni.

Emellett egy teljes eszköztárat kapunk a Unity játékfejlesztéshez. Futtatási konfigurációkat, műveleteket és egyéb eszköztári parancsokat kizárólag a Unity számára.

JavaScript reformat a Razor nézetekben

Javítani fogják a Razor Views JavaScript-kódjában található Reformat Code (Ctrl+Alt+L) és a Format Selection bugokat.

Migráció .NET Core-ra Windowson

Az új kiadásban dolgoznak majd az IDE backend .NET Core-ra történő frissítésén (Windows-on). Ez javítani fogja az indítási sebességet az új AOT-compilation-nek (composition-crossgen) köszönhetően, és felgyorsítja a backend műveleteit a Rider futása közben.

Windows alrendszer Linuxhoz

Egy meglepetés a Linux (Windowson) rajongóknak! Mivel a WSL (Windows Subsystem for Linux) egyre népszerűbb, a Rider új verziójában bevezetik ennek a támogatását (a távoli fejlesztésen keresztül).

JetBrains szoftver vásárlás

Tisztelt Érdeklődő!

Ahelyett, hogy a gyártótól venné meg teljes áron, forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains magyarországi partneréhez és szerezze be nálunk JetBrains szoftverét kedvezményesebb áron. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a +36 (1) 206 2147 telefonszámon.

Irány a webshop

További friss hírek, akciók

Kövessen minket

Facebook és LinkedIn oldalainkon további érdekes hírekről és akciókról is értesülhet!
Share on facebook
Share on linkedin
Kategóriák