Megjelent a Microsoft Visual Studio 2022

Április első napjaiban kijött a Visual Studio új 2022-es verziója mely több fontos újítást is tartalmaz, melyek közül mindenképpen kiemelendő a várva-várt 64-bitre váltás. Alább megtekinthető egy videó az újdonságokról, alább pedig részletesen is végigvesszük a legfontosabbakat.

Visual Studio 2022 Újdonságok

64 bit támogatás

A Visual Studio 2022 – az IDE történetében először – végre túl fog lépni a 32-bitesség keretein és maga is 64-bites alkalmazássá fog válni.

Annak ellenére, hogy eddigi verziók lehetővé tették akár a 64-bites programok készítését is, a környezet mindig is 32-bites maradt. Utóbbi azt jelentette, hogy 4 GB-ra volt limitálva a memóriahasználat az IDE egyes folyamataiban. Ez egyre nagyobb problémát jelentett a működésében.

Nos a Visual Studio 2022 végre szakít ezzel a örökséggel és 64 bitre vált. A Microsoft 1600 projektet és 300 ezer fájlt tesztelt, és minden flottul működik (alább látható erről egy gif).

A változás ellenére természetesen a Visual Studio-val továbbra is lehet majd tökéletesen működő 32-bites alkalmazásokat is készíteni, de immár az eddigi technikai korlátok nélkül. A tesztek szerint a Visual Studio 2022 akár több ezer projektből és több százezer forrásfájlból álló megoldást is gond nélkül nyitva tud majd tartani.

A 64 bites Visual Studio-val Windowson még a legnagyobb és legösszetettebb megoldásokat is megnyithatja, szerkesztheti, futtathatja és hibakeresést végezhet anélkül, hogy elfogyna a memória.

Frissített IntelliCode kódkiegészítő

A Visual Studio 2022 komoly frissítést kínál a mesterséges intelligenciával megtámogatott IntelliCode kódkiegészítő motorjához. Az új verzió képes egész sorok és kódrészletek igen hatékony automatikus kiegészítésére az alábbi tényezőket figyelembe véve:

  • A változók neve és pozíciója
  • A használatban levő könyvtárak
  • A környező kódban található funkciók
  • Az IntelliSense legördülő lista, amely további javaslatokat ad az IntelliCode számára

Az IntelliCode folyamatosan fut, és a fejlesztőnek csak egy tab-tab gombot kell nyomni, hogy elfogadja az ajánlást. Jelenleg ez csak a C# esetében működik, de több nyelv is “jön”.

.NET 6 támogatás

A Visual Studio 2022 már teljes mértékben támogatja a .NET 6-ot. A .NET 6 egységes keretrendszer. Támogatja a webes, kliens- és mobilalkalmazások fejlesztését Windows és Mac operációs rendszereken egyaránt. A VS 2022 beépített támogatással és minden funkciójával rendelkezik, és alapértelmezés szerint .NET 6-ot használ az új projektekhez.

.NET Hot Reload

Mostantól elérhető a Hot Reload .NET esetében is. A gyors változtatásokra használt Hot Reload számos más nyelv (pl: JavaScript) és webes keretrendszerek (pl: React) esetében már elterjedt. Eddig azonban nem volt szabványos megoldás a .NET-re.

A Hot Reload funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felgyorsítsák a fejlesztést. Csökkenti az alkalmazás újraépítésének és telepítésének idejét minden egyes, a kódban végrehajtott változtatás esetén. A Visual Studio 2022 Hot Reload funkciója nagyszerű frissítéseket tartalmaz a Blazor és a Razor szerkesztők számára. Mostantól a Hot Reload a CSS-fájlokban végzett változtatások esetén is működik.

Még egyszerűbb Azure-ba telepítés

A felhőbe való telepítés még egyszerűbbé válik. Az új verzió a gyakori alkalmazástípusokhoz és helyi emulátorokhoz minden szükséges sablont biztosít. Az Azure SQL-adatbázisok és Azure Storage-fiókok függőségeinek biztosításához, pedig közvetlenül a Visual Studio-ban maradhat. A közvetlenül az alkalmazáshoz csatlakoztatott távoli hibakeresővel pedig gyorsan diagnosztizálhat bármilyen problémát.

Beépített verziókezelés

A Visual Studio 2022 beépített támogatással rendelkezik a Git verziókezelőhöz. Azaz könnyen klónozhatja, létrehozhatja és megnyithatja saját adattárjait. A Git eszközablakban minden megtalálható, amire szükség van a kód módosításainak átadásához és áthelyezéséhez, az ágak kezeléséhez és az egyesítési konfliktusok feloldásához. Ha rendelkezik GitHub-fiókkal, akkor ezeket a repository-kat közvetlenül a Visual Studio-ban is kezelheti.

További Általános Fejlesztések

Ezen kívül átalakul az IDE megjelenése is. Miben nyilvánul ez meg? Új ikonok, egy kifejezetten kódolásra tervezett betűtípus, és kifejezetten támogatott az új verzióban az Azure-ra történő fejlesztés is.

Visual Studio vásárlás

Tisztelt Érdeklődő!

Ha Visual Studio szoftvert szeretne vásárolni, vagy meglévő licencét hosszabbítaná meg, forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a Microsoft magyarországi partneréhez és szerezze be nálunk Visual Studio licenceit kedvezményes áron. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a +36 (1) 206 2147 telefonszámon.

Irány a webshop

Megosztom ezt a bejegyzést

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

További friss hírek, akciók

Kövessen minket

Facebook és LinkedIn oldalainkon további érdekes hírekről és akciókról is értesülhet!
Share on facebook
Share on linkedin
Kategóriák