Megjelent a JetBrains Intellij IDEA legújabb 2023.1-es verziója

Megjelent az IntelliJ IDEA 2023-as első frissítése a 2023.1

Az IntelliJ IDEA 2023.1 számos új UI fejlesztést tartalmaz, elsősorban a felhasználói visszajelzésekre reagálva. Több teljesítménnyel kapcsolatos fejlesztést is végrehajtottak melyek eredményeképpen, gyorsabb lett a Maven importálás és az IDE-funkciók is gyorsabban elérhetők a projektek megnyitásakor. Az új verzió leegyszerűsített commit folyamatot biztosít a háttérben végzett véglegesítési ellenőrzéseknek köszönhetően. Az IntelliJ IDEA Ultimate mostantól támogatja a navigációt a Spring Security matchers és a kérésleképezések számára. Ez a kiadás számos egyéb figyelemre méltó frissítést és finomítást tartalmaz, amelyeket az alábbiakban részletesen ismertetünk:
  • Újdonságok a kezelőfelület terén: Maven projektek gyorsabb importja, IDE funkciók gyorsabb elérése projektek megnyitásakor, kompakt mód bevezetése, egyszerű navigáció a Spring vezérlők biztonsági megfelelőihez.
  • UX újdonságok: Lehetőség a teljes nagyítására és kicsinyítésére, egyszerre növelve vagy csökkentve a felhasználói felület összes elemének méretét. Lehetőség több eszközablak elrendezésének mentésére. Új remember size funkció minden eszközablakhoz. Az Actions on Save viselkedésének előre meghatározására új projekteknél. Új javaslatok a Microsoft Defender beállításainak újrakonfigurálására a jobb teljesítmény érdekében
  • Kódszerkesztő: Lehetőség a beillesztett tartalom pontos elhelyezésének megadására, lehetőség a szóközök megjelenítésére a kiválasztott kódban. Egyedi regexp-alapú keresések és csere ellenőrzések. Fill paragraph opció a Markdown fájlokhoz.
  • Java: Java 20 támogatás, újabb JAVA-s ellenőrzések, továbbfejlesztett Extract Method refaktorálás, automatikus kitöltés opció a VM Options mezőben.
  • Scala: Javított támogatás az sbt projektekhez, új Scala új ellenőrzések és automatikus kódkiegészítések a Scala compiler-hez, kódszerkesztési fejlesztések a Scala 3-hoz, fejlesztések a Scala 3 és Scala 2 decompiler-ekhez.
  • Verziókezelés: Színutalások a Struktúra eszközablakhoz a fájlok módosításainak könnyebb követésének érdekében. Továbbfejlesztett kód-ellenőrzési munkafolyamat a GitHub számára, továbbfejlesztett Branches felugró ablak.
  • Run/Debug: Lehetőség egyéni parancsikon hozzárendelésére az aktuális fájl lefedettséggel történő futtatásához. Lehetőség az osztályok szűrésére a Coverage nézetben
  • Keretrendszerek és Technológiák: Spring Security 6 támogatás. A Spring futtatási konfigurációkban mostantól a Gradle az alapbeállítás a projektek futtatásához és felépítéséhez. Lehetőség a Spring és a JPA facet beállításainak megosztására VCS-n keresztül. Lehetőség MongoDB lekérdezések futtatására az adatbázis-konzolon a Spring és Micronaut adattárakból. Apache Dubbo támogatás, Swagger annotációk felismerése az OpenAPI generálásához.
  • Docker: Egyesített naplók az összes Docker Compose-tárolóból, Azure Container Registry támogatás. Az elavult Docker hibakeresési funkció kivezetése.
  • Kubertenes: Fájlsablonok az új Kubernetes-erőforrás felugró-ablakban. Új művelet új Kubernetes Secrets Ultimate létrehozásához. Továbbfejlesztett felhasználói élmény az Ultimate kubeconfig fájlokkal. Egyéni parancsikonok hozzárendelése a műveletekhez a Services nézetben.
  • Távoli fejlesztés és együttműködés: Részletesebb információk azokról az elemekről, amelyek csak a Сode With Me munkamenet házigazdái számára érhetők el. Engedélykérések és jóváhagyások egy kattintással a Code With Me alkalmazásban. A legutóbbi távoli fejlesztési projektek jobb áttekintése.
  • Webes fejlesztés: Astro támogatása, TypeScript támogatása Vue sablonok esetében. Tailwind CSS konfiguráció. Karakterláncok automatikus konvertálása sablonliterálokká.

Akinek pedig ez sem elég az látogasson el a hivatalos oldalra a további részletekért.

JetBrains szoftver vásárlás

Tisztelt Érdeklődő!

Ha felkeltette érdeklődősét valamelyik JetBrains termék akkor ahelyett, hogy a gyártótól venné meg teljes áron, forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains magyarországi partneréhez és szerezze be nálunk JetBrains szoftverét kedvezményesebb áron. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a +36 (1) 206 2147 telefonszámon.

Irány a webshop

Megosztom ezt a bejegyzést

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

További friss hírek, akciók

Kövessen minket

Facebook és LinkedIn oldalainkon további érdekes hírekről és akciókról is értesülhet!
Share on facebook
Share on linkedin
Kategóriák