JetBrains IDEA és .NET eszközök új 2022.3-as verzióinak áttekintése

Megelentek a JetBrains IDE-k és .NET eszközök utolsó idei frissítése

Közeledve az év végéhez már mindegyik JetBrains IDE és .NET-eszközből megjelent az idei utolsó frissítés. Alább összegyűjtöttük az egyes frissítések legfontosabb jellemzőit. Kezdjük az Intellij IDEA-alapú IDE-k általánosságban vett újdonságaival, majd rátérünk konkrétan az egyes termékekre.

JetBrains IntelliJ IDEA-alapú IDE-k újdonságai:

  • Új felhasználói felület: Az év elején bejelentett, teljesen átdolgozott felhasználói felület már mindenki számára elérhető. Alapos tesztelés után bebizonyosodott, hogy sok felhasználó számára egyszerre funkcionálisabb és könnyebben használható. Ha még nem próbálta akkor hajrá! (Beállítások -> Megjelenés és viselkedés -> Új felhasználói felület előnézete)
  • Settings Sync: A Settings Sync segítségével szinkronizálhatja és mentheti az egyéni felhasználói beállításokat. Mint például a platform, a csomagban lévő bővítmények és harmadik féltől származó beépülő modulok megosztható beállításait. További részletekért tekintse meg ezt az útmutatót. Azt viszont érdemes megjegyezni, hogy a Settings Sync modul nem érhető el a Riderben.
  • WSL támogatás távoli fejlesztés esetében: Most már elérhető egy alternatív módszer a WSL 2 fájlrendszerben futó projektek kezelésére. Ahelyett, hogy teljes IDE-t futtatna a Windows-ban, az IDE-háttérrendszer közvetlenül a WSL 2-ben indul el. Ezután egyszerűen csatlakozhat hozzá ugyanúgy, mint bármely távoli géphez, amikor távoli fejlesztést használ az IDE-ben.
  • Redis támogatás adatbázisokban: Long-awaited support for Redis is finally here. Get the full story in this blog post. Végre megérkezett a régóta várt Redis támogatás. Részletek ebben a blogbejegyzésben.

Konkrét IDE-k újdonságai:

  • WebStorm 2022.3: Vitest támogatás, frissített New Project varázsló, Angular sablonok típusszűréssel, Code Vision JavaScript-hez és TypeScript-hez, valamint Vue fejlesztések.
  • IntelliJ IDEA 2022.3: A fentebb már részletezett funkciókon kívül az IntelliJ IDEA 2022.3 új műveleteket is tartalmaz a Spring beans-ek automatikus bekötésére és az OpenAPI sémák generálására.
  • RubyMine 2022.3: Továbbfejlesztett RBS-támogatás, a megosztott környezetekkel és példákkal való munkavégzés az RSpec-ben, frissített navigációs és szerkezetnézeti funkciók, valamint távoli fejlesztési fejlesztések.
  • PyCharm 2022.3: Továbbfejlesztett aszinkron kóddal való munkavégzés a Python Console-ban, Python Packages eszközablak amely segíthet a csomagok megtalálásában, telepítésében és törlésében az Anaconda csomagkönyvtárból (a PyPI mellett). A panda DataFrame-ek esetében új lehetőségek állnak rendelkezésre az oszlopok elrejtésére, a lapozás használatára, valamint a DataFrame-ek különféle formátumokban történő exportálására.
  • DataSpell 2022.3: Egyszerűsített data science, akár távoli, akár helyi gépeken dolgozik. Futtasson projekteket távoli kiszolgálókon közvetlenül az IDE-ről SSH-n keresztül egy távoli Python interpreter konfigurálásával. Jupiter jegyzetfüzetek celláinak hibakeresése távoli kiszolgálókon. Automatikusan nyomon követheti a Jupyter jegyzetfüzetek változásainak automatikus nyomon követése a helyi előzmények segítségével.
  • GoLand 2022.3: Teljesítmény javítás, valamint új funkciók az általános és a Go munkaterületekhez. A Go Playground integrációja, és támogatás a Go doc megjegyzések fejlesztéséhez. Új funkciók a HTTP klienshez és a Docker-hez.
  • Rider 2022.3: .NET 7 SDK támogatás, beleértve a Teljesítményjavítások, illetve számos UX és UI változás. Végül, de nem utolsósorban, ez a kiadás szorosabb integrációt biztosít a Unity és az Unreal szerkesztőkkel.
  • DataGrip 2022.3: A legfontosabb újdonság a Redis támogatás. Mostantól csatlakozhatunk Redis Single Instance-hoz, láthatjuk a kulcsfontosságú értékeket az adatmegjelenítőben, írhatunk és végrehajthatunk Redis-lekérdezéseket stb.
  • PhpStorm 2022.3: PHP 8.2 támogatás, Code Vision PHP-hez, gyorsjavítási előnézet, ParaTest támogatás, renderelt PHPDoc nézet és még sok minden más.
  • AppCode 2022.3: Kompatibilitás a macOS 13 és Xcode 14.2 rendszerrekkel. Több refactoring képesség a Swift számára, valamint a nyelvi injekciók lehetővé tétele.

.NET eszközök és VS kiegészítők ujdonságai

Mind a ReSharper, mind a Rider bevezette az alapvető támogatást a legújabb C# 11 funkciókhoz, valamint a NuGet csomagok sebezhető függőségének észlelését.
  • ReSharper 2022.3: Átalakított kódkiemelés és adatbázis-ellenőrzés a Dynamic Program Analysis szolgáltatásból.
  • Rider 2022.3: Jelentős teljesítmény javítás, .NET 7 SDK és WSL 2 támogatás, valamint az eszközablakok rögzítésének lehetősége a többmonitoros beállításokhoz. Továbbá szorosabb integráció a Unity és az Unreal szerkesztőkkel.
  • ReSharper C++ 2022.3: Támogatás a C++20 modulokhoz (kísérleti jelleggel), és zökkenőmentes integráció a clang-formátummal.
A 2022.3-as frissítések hozzáadják a Windows ARM64 korai támogatását is a ReSharper, a dotPeek, a dotMemory, a dotTrace, a dotCover és a ReSharper parancssori eszközeihez. A Rider 2022.3 Windows és Linux ARM64 rendszeren is futhat.

JetBrains szoftver vásárlás

Tisztelt Érdeklődő!

Ha felkeltette érdeklődősét valamelyik JetBrains termék akkor ahelyett, hogy a gyártótól venné meg teljes áron, forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains magyarországi partneréhez és szerezze be nálunk JetBrains szoftverét kedvezményesebb áron. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a +36 (1) 206 2147 telefonszámon.

Irány a webshop

Megosztom ezt a bejegyzést

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

További friss hírek, akciók

Kövessen minket

Facebook és LinkedIn oldalainkon további érdekes hírekről és akciókról is értesülhet!
Share on facebook
Share on linkedin
Kategóriák