JetBrains IDE és .NET eszközök új 2023.3-as verzióinak újdonságai

Megelentek a JetBrains IDE-k és .NET eszközök utolsó idei frissítése

JetBrains IDE-k általános újdonságai:

A JetBrains IDE-k 2023.3-as verzióival felhasználóink olyan frissítéseket kapnak, amelyek egyszerűsítik a kódolási élményt, jobban támogatják a verziókezelő rendszereket, frissítik a webfejlesztési funkciókat és több termékspecifikus funkciót kínálnak. Íme, a legújabb általános JetBrains IDE fejlesztések:

 • A felhasználói élmény javítása olyan funkciókkal, mint például az új gyorskeresés parancsikon, a fő eszköztár elrejtésének lehetősége, az Alapértelmezett eszközablak elrendezés opció és még sok más.
 • Typescript-fejlesztések a webfejlesztéshez, amelyek következetesebb élményt nyújtanak az import type statemen-ek hozzáadásakor. Továbbá A népszerű Cypress és Playwright webes tesztelési keretrendszerek támogatását is hozzáadták az IDE-khez.
 • Az all-in-one diff viewer megkönnyíti a módosítások felülvizsgálatának folyamatát, mivel a felhasználók egyetlen görgethető keretben tekinthetik meg az összes módosított fájlt. A megjelenítő kompatibilis a GitLab, a GitHub és a JetBrains Space felülvizsgálatokkal a legtöbb JetBrains IDE-ben. A GitLab integráció pedig kiegészült a GitLab snippetek támogatásával is.

Most pedig jöjjenek a termékspecifikus frissítések. Aki ennél részletesebb áttekintést szeretne, az pedig tekintse meg az adott JetBrains-termék összefoglalóját és What’s New oldalát:

Konkrét IDE-k újdonságai:

 • WebStorm 2023.3: Számos új frissítés az Angular támogatásához: javított szigorú sablon típusellenőrzés, jelkezelés és az Angular 17 control-flow szintaxis. Új befejezési és Rename refaktorálási lehetőségek a Vue 3 defineSlots számára, valamint beépített támogatás a Svelte TypeScript pluginjéhez. Továbbá a kiadás bevezeti a Cypress és a Playwright teszt keretrendszerek támogatását, valamint a natív Node.js tesztfutó kezdeti támogatását.
 • IntelliJ IDEA 2023.3: Az új verzió átfogó támogatást nyújt a Java 21 legújabb funkcióihoz, értékes frissítéseket kínál a Kotlin és Scala fejlesztésekhez, és a továbbfejlesztett hibakeresési munkafolyamathoz egy új Run to Cursor inlay opciót kínál. Az IntelliJ IDEA Ultimate mostantól out-of-the-box Kubernetes fejlesztési élményt nyújt, kibővített támogatást nyújt a Dev Containers számára, és számos fejlesztést tartalmaz a HTTP-klienshez.
 • RubyMine 2023.3: A RubyMine 2023.3 számos teljesítményfrissítést tartalmaz, többek között a Markdown és ERB fájlok jobb indexelését, valamint a memóriateljesítményt és a lefagyást okozó problémák javítását. A megosztott struktúrájú Rails-alkalmazásokon dolgozó fejlesztők mostantól teljes mértékben kihasználhatják a kódbecslési funkciókat, függetlenül attól, hogy hol találhatók a vezérlők, nézetek, modellek vagy más alapvető fontosságú alkalmazásfájlok. A RubyMine mostantól lehetővé teszi egyéni elérési utak létrehozását a Rails és a Rails engine-ek számára. Kibővült a népszerű könyvtárak és technológiák támogatása: ide tartozik a RuboCop automatikus futtatása szerver módban, a Brakeman kódvizsgálat, a paraméterezett táblázatspecifikációkkal való munka az rspec-paraméterezett gem segítségével, és még sok más.
 • PyCharm 2023.3: A PyCharm 2023.3 bevezeti a Full Line Code Completion funkciót, amely a deep learning segítségével többszavas kódjavaslatokat tesz, miközben maguk az adatok a mindvégig a gépeden maradnak. A PyCharm emellett teljes támogatást nyújt az új Python 3.12 funkciókhoz, támogatja a Django sablonok élő előnézetét, valamint a Django Structure eszközablakot a nézetek, modellek és modelladminisztrációs osztályok kezeléséhez. Az data scientist-ek számára az adatkeretek új felhasználói felülete azt jelenti, hogy könnyen rendezheti, megtekintheti és elemezheti az adatokat extra kódolás nélkül.
 • DataSpell 2023.3: A dbt Core, a jól ismert adattranszformációs keretrendszer támogatása. A Jupyter notebookok és az SQL közötti együttműködés jelentősen javult az SQL-cellafunkciókkal. Az adatok megértése minden eddiginél könnyebb, mivel mostantól közvetlenül a táblázatban tekintheti meg az oszlopadat-statisztikákat az adateloszlási hisztogramok kíséretében. A DataSpell táblázatokban mostantól elérhető a több oszlopos rendezés. Végül pedig a táblázatokban az új diagramnézet lehetővé teszi a gyors és egyszerű adatvizualizálást néhány kattintással.
 • CLion 2023.3: A CLion 2023.3 a Meson támogatás hozzáadásával és a Bazel támogatás javításával bővíti a támogatott projektek körét. Az olyan új képességek, mint az Assembly nézet és a memóriaszivárgás-ellenőrzőkkel bővített kódelemzés segít mélyebbre merülni a kódban. A beágyazott fejlesztők számára pedig hasznos az újonnan bevezetett eszközfa-fájlok támogatása.
 • GoLand 2023.3: A GoLand 2023.3 számos jelentős újdonságot tartalmaz. A Dev Containerek mostantól hivatalosan is támogatottak. Az új kiadás számos funkciót hoz a Go fejlesztők számára, beleértve a code folding stílusának frissítését. Emellett érkezett egy sor hatékonysági tipp, refaktorálás és gyorsjavítás is, például tippek a slice-kifejezésekhez és kódbetekintést az egyéni printf-szerű függvényekhez. A GoLand 2023.3 emellett frissítéseket kínál a Docker és Kubernetes integrációkhoz, frissítéseket a VCS-hez, valamint finomításokat a webfejlesztéshez.
 • Rider 2023.3: Az új verzió támogatja a .NET 8 SDK-t, beleértve a C# 12 legújabb funkcióit. További újdonságok a prediktív hibakeresési mód, a típusfüggőségi diagramok támogatása, valamint az egységtesztek egyszerű létrehozásának és az azokban való navigálásnak a lehetősége.
 • DataGrip 2023.3: A DataGrip 2023.3 bevezeti az integrált Lets-Plot könyvtárat a zökkenőmentes, kód nélküli adatvizualizációhoz. Ez a kiadás új importálási funkciót is bevezet, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy adatokat importáljanak több célpontba, és egyszerre több dolgot szerkesszenek. A DataGrip mostantól nagyobb rugalmasságot kínál az adatszerkesztőben, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a numerikus adatokhoz tizedes és csoportosító elválasztójeleket adjanak meg. A 2023.3-as verzió számos frissítést tartalmaz a különböző adatbázisokba való betekintésekhez. Emellett már elérhető a DynamoDB várva várt támogatása is.
 • PhpStorm 2023.3: Számos fejlesztés beleértve a nemrég bejelentett PHP 8.3 támogatást. Az új verzió már tartalmazza a Symfony számára beépített projekt inicializálót, amely megkönnyíti az új projektek létrehozását közvetlenül az üdvözlő képernyőről, a Doctrine Query Language teljes IDE-támogatását a QueryBuilderben, a Doctrine és Symfony megjegyzések attribútumokká történő konvertálását és még sok minden mást.

.NET eszközök és VS kiegészítők ujdonságai

Mind a ReSharper, mind a Rider bevezette az alapvető támogatást a legújabb C# 11 funkciókhoz, valamint a NuGet csomagok sebezhető függőségének észlelését.
 • ReSharper 2023.3: Az új verzió támogatja a C# 12 legújabb funkcióit, beleértve az elsődleges konstruktorokat az alias direktívákat bármely típusra való hivatkozáshoz és a gyűjteménykifejezéseket. Emellett vadonatúj entitáskapcsolati diagramok (ERD) és az entitásokkal kapcsolatos problémákra vonatkozó ellenőrzések is szerepelnek a csomagban. Több jelentős teljesítményjavítás is van, például optimalizált háttérkódelemzés és a kódelemzésre szánt erőforrások mennyiségének szabályozhatósága.
 • ReSharper C++ 2023.3: A ReSharper C++ 2023.3 új beépített nyelvtani és helyesírás-ellenőrzőt, kódkiegészítést és az inaktív kódok használatának keresését, HLSL- és Unreal Engine-támogatási frissítéseket és még sok újdonságot tartalmaz. Az új C és C++ nyelvi funkciók szokásos csomagja mellett a legújabb kiadás különböző fejlesztéseket is tartalmaz, amelyekkel a ReSharper C++ jobban működik a platformokon átívelő kódokkal. Ilyen például az új clang intrinsics támogatás is.
 • dotTrace 2023.3: Javított konfiguráció a Timeline profilozási módban, a teljesítményprofilozási adatok megtekintésének lehetősége közvetlenül a forrás nézetben, valamint jobb natív kódelemzés.

Kedvezményes JetBrains szoftver vásárlás

JetBrains szoftvert vásárolna? Ahelyett, hogy a gyártótól venné meg teljes áron, forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains magyarországi partneréhez és szerezze be nálunk JetBrains szoftverét kedvezményesebb áron.

További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a +36 (1) 206 2147 telefonszámon.

Irány a webshop

Megosztom ezt a bejegyzést

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

További friss hírek, akciók

Kövessen minket

Facebook és LinkedIn oldalainkon további érdekes hírekről és akciókról is értesülhet!
Share on facebook
Share on linkedin
Kategóriák