Microsoft Visual Studio

A Visual Studio a Microsoft jól ismert, több programozási nyelvet tartalmazó integrált fejlesztői fejlesztőkörnyezete, amely az évek során egyre több új programnyelvvel bővült. Jelenleg a F#, C++, C# és Visual Basic programozási nyelveket, valamint az XML-t támogatja. A legfrissebb verzió 2019 áprilisában jött ki és a már jól ismert funckiókon kívül egy sor újdonsággal (többek között bővített refaktorálási funkciókkal és automatikus kódformázással), valamint már AI (mesterséges intelligenciával) is felvértezve elsősorban Windows 8, Windows 8.1 alá, illetve a felhőben való fejlesztéshez.

A Visual Studio 2019 főbb újdonságai:

  • Kódjavító tippek az IntelliCode funkcióval
  • Egyszerű csoportmunka a Live Share segítségével
  • Javított refaktorálás
  • Intuitív navigáció
  • Gyorsabb megoldásbetöltés

Részletes információ az újdonságokról elérhető a Visual Studio hivatalos oldalán

 

A Visual Studio 2019 változatai

Maga a környezet három kiadásban érhető el: a fizetős Professional és Enterprise mellett az ingyenes Community változatban, ami innen tölthető le

A eddigi Visual Studio verzióknál létező specializált, tesztelésre kihegyezett Test kiadás a 2019-es verzióból egyelőre még nem jelent meg.

Microsoft Visual Studio 2019 verziók összehasonlítása


 

A Visual Studio 2019 Professional

A Visual Studio Professional verzió, egyszerűbbé teszi a különböző platformon történő fejlesztést. Az új verzió leginkább a Microsoft legújabb felülete, a Windows 8, Windows 8.1 alá, illetve a felhőben való fejlesztéshez nyújt új funkciókat. Hozzáférés fejlesztői eszközökhöz, az, Azure-hoz, fejlesztő- és tesztelőszoftverekhez, támogatáshoz és képzésekhez. Ez egy teljes csomag, mellyel bármely platformra létrehozhatja a következő nagyszerű alkalmazást, kihasználva a Visual Studio hatékonyságát és az előfizetés számos értékelemét.

 

Professzionális fejlesztői eszközkészlet KKV-k számára

A Visual Studio 2019 Professional megteremti a hatékony fejlesztői csoportmunka optimális feltételeit. A fejlesztőkörnyezet sokoldalú funkciói révén számtalan információ már közvetlenül a kódban megjeleníthető. A végrehajtott módosítások ezáltal átláthatóbbá, valamint személyek szerint rendezhetővé válnak. A kódhivatkozások és a lefuttatott tesztek is gyorsan megtalálhatók. A Visual Studio ezen felül más hasznos funkciókat is kínál, például agilis projekttervező eszközöket és grafikus ábrákat. Természetesen a Visual Studio licenc megvásárlása hozzáférést biztosít a jövőben kiadott frissítésekhez és hibajavításokhoz, így Ön egy olyan új szoftvert kap, amely hosszú távú befektetést jelent.

 

Kényelmes programozás

A számos programozási nyelvhez használható Visual Studio 2019 Professional a méltán népszerű Visual Studio 2017 kínálatát olyan új funkciókkal egészíti ki, melyek tovább javítják a kódolás hatékonyságát valamint a az esetleges hibák gyors megtalálását. A fejlett hibakereső eszközök, a kódnavigálás, az IntelliSense, az újrafaktorálás és a kódtippek segítségével a használt nyelvtől és platformtól függetlenül időt és energiát takaríthat meg. A CodeLens használatával közvetlenül a szerkesztőeszközben láthatja a kódreferenciákat, a változásokat, valamint azt, hogy ki módosította utoljára a metódust, így könnyebben összpontosíthat a munkájára.A Visual Studio 2019 Professional beszerzésével a fejlesztők és a vállalatok egy integrált, több platformot lefedő fejlesztőkörnyezethez jutnak.

 

Újradefiniált alapok

Töltsön több időt nagyszerű alkalmazások fejlesztésével és kevesebbet az ismétlődő feladatokkal. Az igényeire szabott teljesen új, könnyű és moduláris telepítéstől kezdve az indítástól a leállításig gyorsabb IDE-n keresztül egészen a projektek és megoldások nélküli kódok újfajta megtekintéséig, szerkesztéséig és hibakereséséig, a Visual Studio 2017 segít a kódra összpontosítani.

 

Könnyebb együttműködés és közreműködő mesterséges intelligencia

A Visual Studio új verziója a korábbi verziókkal összehasonlítva könnyebb navigációt, jobb refaktorálást, gyorsabb megoldás betöltést és rövidebb build-időket biztosít. A hatékony programozás elősegítő hibakeresés is több új lehetőséggel bővült, a LiveShare funckió révén pedig még könnyebb lett a valós idejű együttműködés. A csoportmunkát tovább segíti az IntelliCode funkció, amelye már mesterséges intelligenciával is meg van támogatva. Annak érdekében, hogy a felhasználó minden egyes projekthez a megfelelő nyelvet használhassa, a fejlesztőkörnyezet továbbra is támogatja a régebbi, pl. C vagy C++ és az újabb nyelveket, pl. C#.

 

Fejlesztés különböző platformokon

A Visual Studio felhasználók korlátlanul fejleszthetnek natív alkalmazásokat iOS, Android, Windows vagy macOS rendszerű eszközökre. A kódok és a hibakeresések megoszthatók a csapattal. A PC-re, mobileszközökre vagy böngészőre programozandó megoldásokhoz felhasználhatók a már megírt alkalmazások kódjai. A meglévő kód beépítését a Visual Studio rendkívül egyszerűvé teszi.

 

Ötcsillagos mobilfejlesztés

Készítsen alkalmazásokat iOS és Android rendszerű eszközökre! Fejlesszen C#-ben, ossza meg a platformok között az alkalmazáslogikát és a kódot, és alkalmazzon teljesen testreszabott, natív felhasználói élményt a Xamarinnal. Vagy használja fel meglévő webes ismereteit, és az Apache Cordova segítségével készítsen egyedi eszközszolgáltatásokat támogató, böngészőalapú és hibrid alkalmazásokat.

 

Egyszerűbb fejlesztés a felhőben

Az Azure-eszközök beépített csomagjával könnyedén készíthet a Microsoft Azure által támogatott, felhőre optimalizált alkalmazásokat. Készítsen Microsoft Azure-alkalmazásokat és -szolgáltatások közvetlenül a Visual Studióból, valamint konfigurálja azokat, keresse meg a hibáikat, csomagolja és telepítse őket az integrált fejlesztőkörnyezet (IDE) elhagyása nélkül.

 

Standard előfizetői előnyök

Visual Studio Professional előfizetéssel hozzáférhet a Microsoft alapvető szerverszoftvereihez, Azure jóváírásokat kaphat a felhőben való fejlesztéshez és teszteléshez, valamint műszaki képzésben és sok másban részesülhet további díjak nélkül. A Visual Studio vagy a Visual Studio for Mac kiválasztásával meghatározhatja, hogy mely platformra szeretne fejleszteni.

 

Microsoft Visual Studio 2019 Professional trial verzió letöltése

 

Visual Studio 2019 Enterprise

Az Enterprise kiadás a Professional kiadáshoz képest elsősorban a tesztelési eszköztárában nyújt többet, ez tartalmazza az IntelliTest alrendszert, az automatizált UI-tesztelést és manuális tesztelést és számos más ehhez kötődő képességet is. Érdekes módon az enterprise licenc, vagyis a nagyméretű vállalatoknál való használat nem az Enteprise kiadás egyedi jellemzője, nagyvállalatok jogosultak használni a Professional kiadást is.

 

Nagyvállalati szintű alkalmazásfejlesztés

Csúcsminőségű eszközök és szolgáltatások, amelyek támogatják a fejlesztőket, fokozzák a hatékonyságot és integrálják a fejlesztői és üzemeltetési csapatok munkáját. Teljes körű DevOps eszköz és szolgáltatás használat, gyorsabb üzem közbeni hiba észlelés és elhárítás.

 

Enterprise DevOps

Teljes körű megoldás, amely lerövidíti a fejlesztési ciklusokat és lehetővé teszi, hogy még jobb alkalmazásokat készíthessen. A telepítést követően gyorsabban javíthatja ki a hibákat a közvetlenül az üzemeltetési környezetben rögzített információk segítségével. Biztosítson minden információt a fejlesztőknek, hogy rekordsebességgel diagnosztizálhassák és oldhassák meg a problémákat.

 

Első a minőség

A Visual Studio Enterprise teszteszközök széles skáláját kínálja, beleértve a tesztfelügyeletet, az ad hoc tesztelést, a teljesítménytesztelést, az automatizált UI tesztelést stb. A mobilfejlesztők a mobilspecifikus ellenőrzőeszközök segítségével könnyedén tesztelhetnek több ezer valós mobileszközön.

 

Standard előfizetői előnyök

A Visual Studio Enterprise előfizetés erőforrások teljes készletét nyújtja, amelyekkel többek között Windows, iOS, Android, Linux és macOS platformokon készíthet, telepíthet és felügyelhet alkalmazásokat. A Visual Studio vagy a Visual Studio for Mac kiválasztásával meghatározhatja, hogy mely platformra szeretne fejleszteni. Férjen hozzá szinte az összes korábbi és mostani Microsoft szerverszoftverhez, kapjon Azure jóváírásokat a felhőben való fejlesztéshez és teszteléshez, vegyen részt műszaki képzéseken stb. további díjak nélkül.

 

Microsoft Visual Studio 2019 Enterprise trial verzió letöltése

 

 

Visual Studio 2019 Community Edition

Az alap, ingyenes kiadás a Visual Studio 2019 Community Edition IDE, tartalmazza a fejlesztéshez feltétlenül szükséges elemeket. Fontos megkötés, hogy ezt vállalkozások csak 5 főig használhatják, a megcélzott közönség inkább az egyéni fejlesztőkből, oktatásból, akadémiai kutatókból áll. A licenc megengedi a szabad szoftveres fejlesztést is.

Az ingyenes Visual Studio 2019 Community Edition innen tölthető le

 

Akciók

Delphi 10.3.2 megjelenési akció
10%-os kedvezmény, Architect kiadás Enterprise áráért és még sok más akcio Delphi, Rad Studio és C++ Builder vásárlásakor!
IDERA Database Gear Product akció
Szeptember végéig 20%-al olcsóbban szerezheti be a Idera Database Gear termékeket a Ker-Soft-nál, az Idera hivatalos partnerénél és magyarországi viszontleadójánál.

Hírek

JetBrains IntelliJ IDEA és WebStorm 2019.2
Itt a népszerű IDE platform - IntelliJ IDEA és a webes IDE - WebStorm új verziója
Megjelent az Embarcadero Rio 10.3.2
Megjelent a Rad Studio, a Delphi és a C++ Buulder 10.3.2-es verziója rengeteg újdonsággal
JetBrains YouTrack 2019.2 és Upsource 2019.1
Megjelent a JeBrains Upsource idei első és a JetBrains YouTrack második frissítése
Új Unity és Microsoft Visual Studio scripting videók
Új kezdő és haladó scripting videók az ingyenesen elérhető Unity Learn programban, melyek bemutatják a szkriptelés és programozás alapjait a C #, a Microsoft Visual Studio és az Unity 2019 segítségével.
Megjelent a JetBrains TeamCity 2019.1
Megjelent a JetBrains ingyenes projektkezelő rendszerének legújabb 2019.1-es verziója