Microsoft Visual Studio

A Visual Studio és a Team Foundation Server elsősorban az agilis fejlesztés és a verziómenedzsment terén hoz majd jelentős fejlesztéseket.

Néhány ízelítő a Visual Studio képességeiből:

  • Új „Cloud Business App” template-tel egészült ki, mellyel már az Office 365-höz is lehet alkalmazásokat fejleszteni
  • XAML editor fejlesztése, hogy már az adatkötési jellemzők felvitelét is képes segíteni az IntelliSense segitségével
  • A CodeLens elemző Lync integrációval lett kiegészítve, mellyel a csoportmunkában dolgozó fejlesztők hatékonyabban tudnak dolgozni
  • A Code Review folyamatok dinamizmusának feljavítása érdekében egy új, helyben történő kommentezési lehetőséggel is bővült a szoftver
  • A tesztelő eszközök is továbbfejlesztésre kerültek, újdonságként - InRelease néven - egy release-menedzser is bekerült a rendszerbe

A Visual Studio licenszek közül a Professional kivételével mindegyik szoftver kizárólag MSDN előfizetéssel érhető el. Az MSDN előfizetésekről bővebben itt olvashat.


A Visual Studio változatai:

Visual Studio Test Professional

Kifejezetten tesztelőknek!

Ideális eszköz azok számára, akik a fejlesztési ciklus tesztelési folyamatában vesznek részt. A Test Professional együttműködik a fejlesztőknek szánt Visual Studio szoftverrel, és hatékony közös munkát tesz lehetővé a fejlesztők és a tesztelők között az alkalmazásfejlesztés teljes életciklusa során.

Visual Studio Professional

A Visual Studio Professional nélkülözhetetlen eszköz a fejlesztők számára, hogy ötleteiket könnyen megvalósíthassák. A Professional verzió, mely egyszerűbbé teszi a különböző platformon történő fejlesztést. Az új verzió leginkább a Microsoft legújabb felülete, a Windows 8, Windows 8.1 alá, illetve a felhőben való fejlesztéshez nyújt új funkciókat.

Érdemes a terméket MSDN előfizetéssel vásárolni, hisz az előfizetés egyaránt lehetővé teszi a korábbi illetve a legújabb Microsoft platformjainak használatát, (Windows 8.1, Windows Server 2012 R2, SQL Server 2012 stb...) valamint szélesebb körű támogatást nyújt a felhasználó számára.

Visual Studio Premium

A termék Premium verziója a Professional verzió összetevői mellet egy átfogó fejlesztői eszközkészletet kínál, mely nagy segítséget nyújt a fejlesztőknek az alkalmazások elkészítésében. Az új verzió teljesen új felülettel rendelkezik, mely mind az egyéni fejlesztőknek, mind fejlesztőcsapatoknak egyaránt hasznos és új funkciókat tartalmaznak a hatékony kódolási, hibakeresési, adatbázis-kezelő és tesztelési eszközök használatához.

Visual Studio Ultimate

A Visual Studio Ultimate egy átfogó termékkészlet, mely az egész csapat számára a tervezéstől a végleges alkalmazás átadásáig segíti a fejlesztőket, tervezőket a munkában. Az Ultimate verzió mindent tartalmaz, ami a fejlesztéshez szükséges lehet - pl. IntelliTrace, ami az új historical debugger (előzmény hibakeresés, elhárítás, lehetővé teszi, hogy rögzítse az alkalmazás futását tesztelés közben, és azt visszajátssza - videót készít).
Az Ultimate verzió teljeskörű tesztelési funkciókat tartalmaz, mely a Microsoft Test Manager segítségével lehetővé teszi komplett tesztesetek menedzselését és a tesztek végrehajtását. Tartalmazza továbbá az új architekturális és modellező eszközöket is, beleértve az UML diagramok létrehozásának támogatását (Activity, Use Case, Sequence, komponens és osztály diagramok).

Team Foundation Server

A csapatmunka alapja.

A Team Foundation Server lehetővé teszi a fejlesztők számára a hatékony együttműködést, ezzel elősegítve a jobb minőségű szoftver előállítását. A Visual Studio minden változata szervesen integrálva van a Team Foundation Server-rel, hogy minden felhasználó átláthassa a fejlesztés egész folyamatát és tárgyát.

A Team Foundation Server egy csoportmunka platform és kiszolgáló a fejlesztési csapatok számára, mely számos hasznos funkciót tartalmaz: team-portált, verziókezelő rendszert, munkaelem kezelést, build-folyamat kezelést, fejlesztési útmutatást, a fejlesztési projektre vonatkozó állapotjelentéseket és riportokat, továbbá verziókövetéssel is rendelkezik (a forráskódok korábbi változatait tárolja, melyekhez lehetőség van visszatérni).

A Visual Studio 2013 termékek összehasonlító táblázatát az alábbi linkeken tekintheti meg:

MSDN Képességek Összehasonlítás
MSDN Funkciók Összehasonlítás
MSDN Subscriptions

 

Akciók

Delphi és C++Builder márciusi akciók!
Felhívjuk figyelmét az Embarcadero márciusi kedvezményeire!
Embarcadero márciusi akciók!
Felhívjuk figyelmét az Embarcadero márciusi kedvezményeire!

Hírek

Fontos Arcserve Megújítási Közlemény
Felhívjuk figyelmét néhány 2017. január elsejétől életbe lépő változtatásra az Arcserve Megújítási Politikát illetően!
Embarcadero és a Win 10 Anniversary Update
Az Embarcadero támogatja a Windows 10 Anniversary Update-et!
DAVID Starter Kit - utolsó lehetőség!
A gyártó november 1-től beszünteti a Starter Kit forgalmazását.
Megjelent a RAD Server
Delphi alkalmazások futtatása egyszerűen.