Microsoft Visual Studio

A Visual Studio és a Team Foundation Server elsősorban az agilis fejlesztés és a verziómenedzsment terén hoz majd jelentős fejlesztéseket.

Néhány ízelítő a Visual Studio képességeiből:

  • Új „Cloud Business App” template-tel egészült ki, mellyel már az Office 365-höz is lehet alkalmazásokat fejleszteni
  • XAML editor fejlesztése, hogy már az adatkötési jellemzők felvitelét is képes segíteni az IntelliSense segitségével
  • A CodeLens elemző Lync integrációval lett kiegészítve, mellyel a csoportmunkában dolgozó fejlesztők hatékonyabban tudnak dolgozni
  • A Code Review folyamatok dinamizmusának feljavítása érdekében egy új, helyben történő kommentezési lehetőséggel is bővült a szoftver
  • A tesztelő eszközök is továbbfejlesztésre kerültek, újdonságként - InRelease néven - egy release-menedzser is bekerült a rendszerbe

A Visual Studio licenszek közül a Professional kivételével mindegyik szoftver kizárólag MSDN előfizetéssel érhető el. Az MSDN előfizetésekről bővebben itt olvashat.


A Visual Studio változatai:

Visual Studio Test Professional

Kifejezetten tesztelőknek!

Ideális eszköz azok számára, akik a fejlesztési ciklus tesztelési folyamatában vesznek részt. A Test Professional együttműködik a fejlesztőknek szánt Visual Studio szoftverrel, és hatékony közös munkát tesz lehetővé a fejlesztők és a tesztelők között az alkalmazásfejlesztés teljes életciklusa során.

Visual Studio Professional

A Visual Studio Professional nélkülözhetetlen eszköz a fejlesztők számára, hogy ötleteiket könnyen megvalósíthassák. A Professional verzió, mely egyszerűbbé teszi a különböző platformon történő fejlesztést. Az új verzió leginkább a Microsoft legújabb felülete, a Windows 8, Windows 8.1 alá, illetve a felhőben való fejlesztéshez nyújt új funkciókat.

Érdemes a terméket MSDN előfizetéssel vásárolni, hisz az előfizetés egyaránt lehetővé teszi a korábbi illetve a legújabb Microsoft platformjainak használatát, (Windows 8.1, Windows Server 2012 R2, SQL Server 2012 stb...) valamint szélesebb körű támogatást nyújt a felhasználó számára.

Visual Studio Premium

A termék Premium verziója a Professional verzió összetevői mellet egy átfogó fejlesztői eszközkészletet kínál, mely nagy segítséget nyújt a fejlesztőknek az alkalmazások elkészítésében. Az új verzió teljesen új felülettel rendelkezik, mely mind az egyéni fejlesztőknek, mind fejlesztőcsapatoknak egyaránt hasznos és új funkciókat tartalmaznak a hatékony kódolási, hibakeresési, adatbázis-kezelő és tesztelési eszközök használatához.

Visual Studio Ultimate

A Visual Studio Ultimate egy átfogó termékkészlet, mely az egész csapat számára a tervezéstől a végleges alkalmazás átadásáig segíti a fejlesztőket, tervezőket a munkában. Az Ultimate verzió mindent tartalmaz, ami a fejlesztéshez szükséges lehet - pl. IntelliTrace, ami az új historical debugger (előzmény hibakeresés, elhárítás, lehetővé teszi, hogy rögzítse az alkalmazás futását tesztelés közben, és azt visszajátssza - videót készít).
Az Ultimate verzió teljeskörű tesztelési funkciókat tartalmaz, mely a Microsoft Test Manager segítségével lehetővé teszi komplett tesztesetek menedzselését és a tesztek végrehajtását. Tartalmazza továbbá az új architekturális és modellező eszközöket is, beleértve az UML diagramok létrehozásának támogatását (Activity, Use Case, Sequence, komponens és osztály diagramok).

Team Foundation Server

A csapatmunka alapja.

A Team Foundation Server lehetővé teszi a fejlesztők számára a hatékony együttműködést, ezzel elősegítve a jobb minőségű szoftver előállítását. A Visual Studio minden változata szervesen integrálva van a Team Foundation Server-rel, hogy minden felhasználó átláthassa a fejlesztés egész folyamatát és tárgyát.

A Team Foundation Server egy csoportmunka platform és kiszolgáló a fejlesztési csapatok számára, mely számos hasznos funkciót tartalmaz: team-portált, verziókezelő rendszert, munkaelem kezelést, build-folyamat kezelést, fejlesztési útmutatást, a fejlesztési projektre vonatkozó állapotjelentéseket és riportokat, továbbá verziókövetéssel is rendelkezik (a forráskódok korábbi változatait tárolja, melyekhez lehetőség van visszatérni).

A Visual Studio 2013 termékek összehasonlító táblázatát az alábbi linkeken tekintheti meg:

MSDN Képességek Összehasonlítás
MSDN Funkciók Összehasonlítás
MSDN Subscriptions

 

Akciók

Tokyo Professional márciusi akció!
Felhívjuk figyelmét a Tokyo Professional 10.2-es akcióinkra!
Delphi Upgrade Amnesztia akár 50% kedvezménnyel
Felhívjuk figyelmét Delphi Upgrade Amnesztia akár 50% kedvezménnyel

Hírek

Embarcadero bejelentés
Az Embarcadero helyi partnereként tájékoztatni szeretnénk felhasználóinkat, hogy a gyártó ebben a negyedévben kivezeti a termékportfóliójából az Upgrade lehetőséget.
Fontos Arcserve Megújítási Közlemény
Felhívjuk figyelmét néhány 2017. január elsejétől életbe lépő változtatásra az Arcserve Megújítási Politikát illetően!