JetBrains IntelliJ IDEA szoftver
IntelliJ IDEA - Rövid ismertető

Az IntelliJ IDEA a JetBrains díjnyertes Java fejlesztői környezete, mely a benne található intelligens szerkesztővel, kódelemzővel és kifinomult újratervezési (refactoring) eljárásokkal számos programnyelvet, keretrendszert és technológiát támogat.

A forráskód indexálása után az IntelliJ IDEA gyorsan és intelligensen képes javaslatokat tenni a kód fejlesztéséhez. Többek között olyan eszközök segítik a fejlesztők munkáját, mint az instant és okos kódkiegészítés, menet közbeni kódanalízis vagy a megbízható refactoring.

Mindezek az eszközök, valamint az integrált verziókontroll rendszerek, a széleskörű nyelvi támogatás és a keretrendszerek a szoftvercsomag integráns részei. Használatulhoz nincs szükség további pluginek telepítésére.


IntelliJ IDEA - Legfőbb tulajdonságai

 • Élvezetes környezetet nagy teljesítményű statikus kódanalizálással és az ergonomikus felhasználói felülettel
 • A kódok megírása, a hibakeresés, a refactoring és a tesztelés gond nélkül végezhető el.
 • Zökkenőmentesen kezeli a vegyes összetételű Java, Ruby, Groovy, Python és Scala kódokat.
 • Átlátható és nagy teljesítményű, gyors kódot generál.
 • Automatikus karbantartása a kódnak.
 • Hibakeresés és javítás az alapoktól a teljes struktúráig.
 • Jól igazodik a különféle méretű projektekhez, legyen szó egyéni-, vagy vállalati fejlesztésről.
 • Ideális bármilyen projekthez, a személyes munkáktól egészen a vállalati szintűekig.
 • Támogatja a legfontosabb nyelveket, technológiákat és keretrendszereket.
 • Kompatibilis az a legnépszerűbb verziókövető rendszerekkel és a TeamCity-vel.

 

IntelliJ IDEA Kompatibilitás

Támogatott technológiák és keretrendszerek: Java, JavaScript/ ActionScript /Flex, JSP, JSF és JSF 2.0, EJB, HTML/XHTML/CSS, XML/XSL, Ruby/JRuby, Groovy, SQL, PHP, Ajax, Google Web Toolkit, Google App Engine, Struts, Struts 2, JBoss Seam, Spring, Spring Security 2.0, Hibernate/JPA and JPA 2.0, Web Services, Ruby on Rails, Grails, Java ME MIDP/CLDC, OSGi, Android, Tapestry, FreeMarker/Velocity, Velocity, Django, Play, Web Beans, Bean Validation.

Támogatott alkalmazásszerverek: GlassFish, Tomcat, Jetty, WebLogic, WebSphere, Geronimo, JBoss és bármilyen JSR-45 kompatibilis alkalmazásszerver.

Támogatott szoftver verziók és verziókövető rendszerek: Git, Cvs, Svn, Ant, Maven, JUnit és TestNG. Továbbá elérhető az Atlassian egy szabad szoftveres IntelliJ Connector pluginje a következők integrálásához: JIRA, Bamboo, Crucible, és FishEye.

 

IntelliJ IDEA 2019.2 újdonságok

 • Java: Bár a Java 13 csak Szeptemberben fog kijönni az IntelliJ IDEA már kompatibilis olyan Java 13 funkcióikkal mint a Switch Expressions előnézet támogatás vagy a Text Block előnézet támogatás.
 • Profiling eszközök Újdonság! Az IntelliJ IDEA 2019.2 mostantól integrálható a Java Flight Recorder-el Windows-on, macOS-on, és Linux-on, valamint a Async-profiler-el macOS-on és Linux-on.
 • Szolgáltatások eszközablak:Ismerkedjen meg az új eszközablakkal melyben egyrészt látható az összes kapcsolat másrészt lefuttathatóak azok a konfigurációk melyek előzőleg be lettek állítva a Services View riportokban.
 • Szerkesztő: Kezelje az összes kódstílust scope-onként az EditorConfig fájl segítségével.
 • IntelliJ IDEA 2019.1 újdonságok

  • Egyedi theme-ek támogatása
  • Java 12 Switch Expressions (Preview) támogatás
  • Újabb ellenőrzések és quick fixek
  • Az "extract változó" refactoring tovább fejlesztése
  • Matematikai műveletek elemzésének továbbfejlesztése
  • Javított támogatás @Contract annotációkhoz
  • Duplkikált switch branches felismerés
  • Build és Run akciók delegálása a Gradle-be (Gradle projektenként)
  • HotSwap működése mikor a build parancsok a Gradle-be vagy a Maven-be delegálódnak
  • És még sok más

  További részletek az új verzióról

   

   

  Funkciók részletezése

  Intelligens kiegészítés
  Az IntelliJ IDEA olyan leütés és tartalom érzékeny kiegészítési funkciókat tartalmaz az összes támogatott nyelv és keretrendszer részére, melyek azonnal működésbe lépnek, ahogy gépelni kezdünk. Az adatfolyam analízissel és a láncolt kiegészítésekkel gyorsabban tudjuk írni a kódot, mint ahogy azt gondolnánk.

  Java 9 támogatás
  Az IntelliJ IDEA támogatja a Java 9-et és annak az új modul rendszerét. Az IDE támogatja a JDK legújabb verzióját, segíti a projektek importálás, és kódolási asszisztenciát biztosít a modul deklarációk szerkesztéséhez.

  Analízis és gyors fixek
  A statikus kód analízis nagy teljesítményű eszközeivel könnyedén, gyorsan és menet közben bukkanhatunk a lehetséges bugok nyomára, lokalizálhatjuk a halott kódokat, és kiszűrhetjük a teljesítménnyel kapcsolatos problémákat. Az IntelliJ IDEA nem találgat, hanem megérti a kódot, talán még nálunk is jobban.

  Fejlesztői eszközök
  A kódolás megkönnyítése mellett az IntelliJ IDEA számos más eszközt is tartalmaz a munka hatékonyabbá tétele érdekében. Néhány ilyen eszköz a teljesség igénye nélkül: UML tervező, adatbázis eszközök, Unit Tests Coverage, Bug Tracking integráció, Maven támogatás, Git, SVN, Google App Engine és sok minden más.

  Keretrendszerek támogatása
  Ami különösen hatékonnyá és használhatóvá teszi az IntelliJ IDEA-t, az a különböző keretrendszereknek támogatása. Több más mellett támogatott a Spring, a Java EE, a Hibernate, az Android és a Play is, ezzel is megkönnyítve a webes, a vállalati és a mobilos fejlesztéseket.

  Többnyelvű fejlesztés
  Az IntelliJ IDEA nem csupán több nyelvet ismer, de arra is képes, hogy felismerjen egy nyelven belül egy másikat is, amihez szintén használhatók a szoftver kiemelkedő kiegészítő, analizáló és navigációs képességei. Támogatottak a különböző SQL dialektusok, a JSF, a JPA, a Spring kifejezések és sok egyéb nyelv.

  Keretrendszer specifikus asszisztens
  Bár az IntelliJ IDEA elsősorban a Java számára kifejlesztett fejlesztői környezet, képes megérteni és kiszolgálni számos egyéb nyelvet is, mint például az SQL-t, a JPQL-t, a HTML-t, a JavaScript, stb. A támogatás akkor is él, ha a nyelvi kifejezés a Java kódba kerül beillesztésre.

  Jobb produktivitás
  Az IntelliJ IDEA képes felismerni a fejlesztői szükségleteket, és automatizálni a fárasztó és repetitív feladatokat, így mi nyugodtan foglalkozhatunk a projekt lényegi részeivel.

  Folyamatos jelenlét
  Az IntelliJE IDE kódolási asszisztense nem csupán a szerkesztés során van a segítségünkre, de egyéb területeken is hatékony támogatást nyújt. Egy mező kitöltésénél, keresésnél vagy akár a beállításoknál.

  Fejlesztett refactoring
  Az IntelliJ IDEA volt az egyik első olyan Java IDE, ami teljes körű, kiterjesztett és biztonságos refactoringot kínált. Az IntelliJ IDEA azóta is őrzi vezető szerepét ezen a területen, és nem csupán a Java, de a többi támogatott nyelv és keretrendszer esetében is. A refactoring minden irányban lehetséges. Egy átnevezést elindíthatunk az XML-ből és a Java kódból egyaránt.

  Ergonomikus fejlesztői környezet
  Az IDE képes a megfelelő módon követni a kontextust, és mindig a megfelelő eszközt biztosítja a munkához, így a fejlesztők gördülékenyen dolgozhatnak, anélkül, hogy megszakadnának a már jól bejáratott munkafolyamatok.

  Billentyűzet centrikus megközelítés
  Már a kezdetektől úgy alakították ki az IntelliJ IDEA kezelői felületét, hogy a billentyűzet előnyt élvezett az egérrel szemben. Minden egyes fontos parancs elérhető billentyűzetről is, nincs szükség az egérrel való időigényes navigáláshoz. Felejtsük el az egeret, és tanuljunk meg egy fontos billentyűkombinációt: Ctrl+Shift+A. Hatására elérhetővé válik az összes parancs.

   

  JetBrains IntelliJ IDEA szoftver vásárlás

  Tisztelt Érdeklődő!

  Ha felkeltette érdeklődősét valamelyik JetBrains termék akkor ahelyett, hogy listaáron megvenné a gyártó hivatalos oldalán, forduljon bizalommal a Ker-Soft-hoz, a JetBrains magyarországi partneréhez és szerezze be nálunk JetBrains szoftverét kedvezményesebb áron. További információért, árakért forduljon kereskedőinkhez a sales@kersoft.hu címen, vagy a +36 (1) 206 2147 telefonszámon.

Akciók

25 éves a Delphi és ezt egy akcióval ünnepeljük
Idén februárban lesz 25 éves a delphi fejlesztőkörnyezet és ezt egy 25%-os általános kedvezménnyel ünnepeljük

Hírek

Megjelent a Unity 2019.3
Megjelent a Unity - a világ egyik vezető videojáték-motorjának - újabb frissítése a 2019.3-as verzió.
Megjelent a JetBrains ReSharper C++ 2019.3-es verziója.
Megjelent a rengeteg C++ fejlesztő által kedvelt JetBrains ReSharper C++ 2019.3-es verziója.
IntellijIDEA, WebStorm és PHPStorm 2019.3
Megjelentek a WebStorm, a PhpStorm és az IntelliJ IDEA - a JetBrains fő platformjának, idei utolsó 2019.3-es verziói.
Megjelent az Embarcadero Rio 10.3.3
Megjelent a RAD Studio, a Delphi és a C++Builder 10.3 harmadik frissítése
Info Éra 2019 és Info Didact 2019 Konferencia
"Az informatikaoktatás szabályozása és módszertana a köznevelésben" konferencia és továbbképzés november 21-23 között.